Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 04. 2013. 14:15   >>  14:15 19

SNP

Očekuju da prebrojavanje pokaže da je Lekić pobjednik

Socijalistička narodna partija (SNP) očekuje da prebrojavanje glasova potvrdi stav Demokratskog fronta (DF), da je nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić imao više glasova od njegovog protivkandidata na izborima, saopštio je šef poslanićkog kluba SNP-a, Aleksandar Damjanović.

Damjanović je naveo da je već tražio da se prebroje svi glasovi i da to, kako je dodao, nije tako težak posao.

»Očekujem da prebrojavanje glasova potvrdi ono što je iz štaba DF-a rečeno u nedjelju veče, a to je da Lekić ima više glasova. Mi ćemo biti zadovoljni ako to bude tako i očekujemo da će prebrojavanje glasova potvrditi ta očekivanja«, rekao je Damjanović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, bitno je da se prebroji sav birački materijal.

»Imao sam prilike da to sa ekipom iz Nikšića uradim nakon nikšićkih izbora, nije to tako težak posao, i da se nakon prebrojavanja biračkog materijala potvrdi ono što je rečeno u štabu DF-a ono veče, a to je da Lekić ima više glasova, a što i mi očekujemo da je bila odgovorna izjava to veče«, dodao je Damjanović.

Damjanović je, upitan da prokomentariše poziv funkcionera DF-a, Nebojše Medojevića upućen Pozitivnoj i SNP-u da se pridruže tom političkom bloku u bojkotu parlamenta dok se ne priznapobjeda Lekića, kazao da su za SNP nerelevantne izjave bilo kojih pojedinaca i bilo čiji pozivi i da je »jedino relevantno da svoj stav o svemu kaže nezavisni kandidat Lekić, koji je dobio podršku SNP-a«.

»Što se tiče stava predstavnika određenih partija, on je iskazan juče na Kolegijumu kad je jednoglasno odlučeno da se sjednice odgode do konačnih rezultata. Tu na Kolegijumu pripadnici bilo koje partije, pa i partije iz kojih koji dolaze ovakvi stavovi, nijesu pominjali bojkot«, rekao je Damjanović.

Naredni potezi SNP-a, kako je precizirao, ići će u pokušaju rješavanja ogromnih i teških socio-ekonomskih pitanja, koja život znače svakom građaninu Crne Gore.

»Isuviše je mnogo politike, a isuviše malo struke, ekonomije i pokušaja rješavanja nagomilanih problema, od Kombinata aluminijuma, poreske politike, socijalne politike, svega onog što pritiska građane Crne Gore«, naveo je Damjanović.

SNP će, kako je najavio, u tom smislu imati žestoku zakonodavnu inicijativu u Skupštini Crne Gore, na svim poljima, u pokušaju rješavanja problema građana.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније