Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 03. 2015. 17:00 >> 17:00

VIENNA PROCES

Krivokapić okuplja Ruse i Ukrajince

Predsjednik Emeritus PS OEBS-a i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić predvodiće Vienna proces, koji će u Njemačkoj okupiti rusku i ukrajinsku parlamentarnu delegaciju u svijetlu napora za deeskalaciju rusko-ukrajinske krize, od 28. do 29. marta ove godine.

"Početkom 2015. dogovoren je nastavak aktivnosti na rješavanju rusko-ukrajinske krize, te precizirano održavanje sastanka u Njemačkoj 28-29. marta, gdje bi dvije delegacije predvođene Krivokapićem i predsjednicom njemačke delegacije Doris Barnet razgovarali o posebnoj temi “Od konflikta do kompromisa – iskustvo njemačko-franuskih pograničnih regiona”, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Podrška ruske i ukrajinske strane za uspostavljanje Vienna procesa u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a obezbijeđena je tokom dvodnevne posjete Krivokapića Moskvi i Kijevu – 31.mart/1.april 2014. 

"Cilj Vienna procesa je otvaranja prostora parlamentarnoj diplomatiji, odnosno, pružanje mogućnosti parlamentarcima da se kroz dijalog i razmjenu mišljenja bave temama od značaja za svoje građane", navode u Krivokapićevom kabinetu. 

Krivokapić je 11. aprila prošle godine, u jeku krize, organizovao prvi sastanak ukrajinske i ruske strane u Beču.  

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније