Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 03. 2015. 17:32   >>  19:56 3

POSJETA ĐUKANOVIĆA

CG i Bugarska za bolji Balkan

Crnu Goru i Bugarsku povezuje visok nivo političkog dijaloga i potvrđeno prijateljstvo kroz kontinuiranu obostranu podršku, a zajedničko je i zalaganje dvije države za mirniji i prosperitetniji Balkan. To je ocijenjeno u Sofiji na sastanku premijera Mila Đukanovića sa predsjednikom Bugarske Rosenom Plevnelievim.

U tom kontekstu, predsjednik Plevneliev je kazao da Bugarska želi da Crna Gora što prije postane punopravna članica NATO i da u skladu sa postignućima postane članica Evropske Unije.

"Želimo da se Crna Gora što prije poveže i integriše u evroatlantske strukture", kazao je Plevneliev.

Predsjednik Đukanović je, kako je saopštio vladin Biro za odnose s javnošću, iskazao zahvalnost za snažnu i kontinuiranu podršku Bugarske našim strateškim prioritetima.

"Dvije države imaju razvijene odnose, očuvano prijateljstvo i razuđenu saradnju u gotovo svim resorima", ocijenio je Đukanović, naglasivši da je to odličan put ka intenziviranju ekonomske saradnje i povezivanju dvije države.

Đukanovic i Plevneliev su razgovarali i o aktuelnim regionalnim prilikama, posebno u kontekstu potrebe za integrisanjem regiona kao garanta stabilnosti, bezbjednosti i razvoja.

Predsjednik Vlade nastavio je zvaničnu posjetu Bugarskoj susretom sa predsjednicom Narodnog Sobranja Ceckom Cacevomsa, sa kojom je razmijenio stavove o uspješnoj saradnji dvije države, evropskoj budućnosti regiona i intenzivnijoj ekonomskoj saradnji.

Aleksandra Pavićević, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније