Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 04. 2013. 16:05 >> 20:18
8

BRISEL O IZBORIMA

VIDEO: Stranke da djeluju u okviru institucija

Evropska komisija očekuje od političkih partija da rade konstruktivno unutar crnogorskih institucija i preduzmu mjere kako bi poboljšali povjerenje javnosti u njih, poručeno je iz kabineta evropskog komesara za proširenje Štefana Filea, povodom dešavanja nakon predsjedničkih izbora.

Porptarol komesara za proširenje i susjedsku politiku, Peter Stano, rekao je da imaju u vidu zaključke posmatračke misije OEBS/ODIHR, koja je izbore okarakterisala kao profesionalne i Misije OEBS/ODIHR-a, koji je izbore okarakterisao kao profesionalne.

Stano je agenciji MINA rekao da dijele mišljenje OEBS-ODIHR da je nepovjerenje u institucije i pravosuđe negativno uticalo na atmosferu, u kojoj su održani izbori i da to pitanje mora biti tretirano.

“Očekujemo od svih političkih partija da rade konstruktivno u okviru crnogorskih institucija i da preduzmu mjere kako bi poboljšali povjerenje javnosti u njih. Crna Gora bi trebalo da prati preporuke OEBS/ODIHR, kako bi na kredibilan način učvrstila svoju evropsku agendu”, rekao je Stano.

Kako je kazao, u EK imaju u vidu i da privremeni rezultati Državne izborne komisije još čekaju potvrdu, u skladu sa rokovima i zakonom predviđenom procedurom.

Prilog Andrije Nikolića, TVCG:

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније