Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 03. 2015. 15:42 >> 21:15
3

NEĆE S LEKIĆEM

NOVA ostaje u DF-u

Glavni odbor Nove srpske demokratije odbio je prijedlog Gorana Danilovića da ta stranka istupi iz Demokratskog fronta i nastavi saradnju s Miodragom Lekićem, javlja Televizija Crne Gore.

„Od 111 članova GO, 12 je bilo protiv, među kojima i zamjenik predsjednika Nove Goran Danilović, a troje uzdržano“, precizirao je Vučurović.

U zaključcima koje je usvojio GO navodi se da, i pored činjenice da je Nova snažno podržavala da Miodrag Lekić ostane na čelu DF-a, sa žaljenjen konstatuju da je on odlučio da nastavi svoj politički angažman kroz formiranje novog subjekta.

Konstatovano je da je Nova uložila sav svoj potencijal u stvaranje DF-a, kako bi postao generator promjena u Crnoj Gori, „a predsjednik Fronta je, shodno tome, ključna figura očekivanih promjena“.

„Pošto se protivimo bilo kakvom pokušaju dezintegrisanja DF-a, dajemo punu podršku u svim postojećim oblicima političkog djelovanja“, kazao je Vučurović, javlja Mina.

On je istakao važnost funkcionisanja jedinstvenog poslaničkog kluba u skupštini Crne Gore kojim se obezbjeđuje postignuti stepen uticaja DF-a i njegovih konstituenata u parlamentu.

„Izražavamo zadovoljstvo činjenicom da su sve stranke konstituenti DF-a izrazile spremnost da se najjači opozicioni subjekt očuva i nastavi svoju misiju, koja podrazumijeva borbu za oslobođenje Crne Gore od diktatorkog režima, zalaganja za ekonomski prosperitet svih građana Crne Gore, uspostavljanju vladavine prava kao i srpsko-crnogorsko pomirenje na principu međusobnog uvažavanja, bez kojeg se ovi ciljevi ne mogu postići“, naveo je Vučurović.

Upitan da li su razgovarali o organizovanju protesta, on je rekao da su danas razgovarali o ovim zaključcima, a da će o svemu ostalom pričati narednih dana. 

„Danas je bilo važno da je odbor sa ogromnom većinom podržao predsjednika i stavove predsjedništva, a o narednim potezima biće razgovora narednih dana“, dodao je Vučurović.

Danilović je novinarima kazao da će se sjutra oglasiti.

„Poštujem proceduru, pa će tada biti moje direktno obraćanje javnosti i predsjedniku stranke“, rekao je Danilović.

Upitan da li je i dalje član Nove, on je odgovorio da jeste sve dok javno ne saopšti drugačije.

„Ali, moje kolege znaju šta sam im rekao danas, i samo pozivam malo za malo srpljenje, svega jedan dan“, dodao je Danilović.

Prilog Ivane Šebek, TVCG:

Funkcioner DF-a, Slaven Radunović, smatra da neće biti velikih turbulencija u tom političkom savezu.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније