Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 03. 2015. 13:43 >> 19:20

VUJANOVIĆ I MUGOŠA

Unaprijediti odnose CG i Slovenije

Predsjednik Filip Vujanović primio je danas novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Sloveniji, Miomira Mugošu.

 

Vujanović je tom prilikom ocijenio da su odnosi Crne Gore i Slovenije tradicionalno bliski, sadržajnim i intenzivnim. Naglasio je da postoji širok prostor za dalju saradnju, posebno u oblasti ekonomije, te konstatovao da je ambasadorska misija šansa za stvaranje novih partnerstava i unapređenje postojećih.

"Predsjednik je iskazao visoko poštovanje konzistentne i kontinuirane podrške Slovenije našim procesima integracija u Evropsku uniju i NATO, preporučujući ambasadoru potrebu Crne Gore da kroz njegovu diplomatsku misiju u prijateljskoj Sloveniji afirmiše stavove Crne Gore za politiku intenzivne regionalne saradnje i sadržajnih bilateralnih odnosa", saopšteno je iz kabineta predsjednika Vujanovića.

Ambasador Mugoša je saopštio da će biti posvećen daljem intenziviranju "inače veoma sadržajne, saradnje između Crne Gore i Republike Slovenije, precizno izlažući pri tome plan svoga rada".

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније