Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 03. 2015. 18:37 >> 21:24
13

PODNIO OSTAVKU

Danilović napustio NOVU

Zamjenik predsjednika Nove srpke demokratije Goran Danilović podnio je ostavku na sve stranačke funkcije i zatražio od lidera te stranke Andrije Mandića, da ga izbriše iz evidencije članstva. Danilović je gostujući na Televiziji Vijesti saopštio da će već sjutra sa Miodragom Lekićem razgovarati o daljem političkom angažmanu.

On je, u otvorenom pismu Mandiću, kazao da je NOVA odlukom Glavnog odbora, izabrala svoj put.

"Poznajem pojedinačno sve naše prijatelje koji su podržali predlog Predsjedništva, kao i one koji su bili protiv, ostali uzdržani, nijesu glasali ili uopšte nijesu prisustvovali sjednici Glavnog odbora. Znam da su to nepotkupljivi borci protiv neslobode i neograničene vlasti predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića", rekao je Danilović u pismu u koje je agencija MINA imala na uvid.

Prema njegovim riječima, politička hrabrost rukovodstava stranaka mjeri se hrabrošću da se odvažno planira najbolja budućnost "za svoj narod, za građane koje predstavljamo".

"Hrabrost da se nastavi istim putem katkad je podjednaka hrabrosti da se izabere novo. Moj izbor je novi put ali sa provjerenim i osvjedočenim prijateljima“, rekao je Danilović.

On je poručio da će crnogorsko-srpsko pomirenje ostati ključni izazov i cilj njegovog budućeg političkog djelovanja.

"Naše pomirenje je međutim nedostatno ne pomirimo li i ne ujedinimo cijelu Crnu Goru, sve narode koji žive u njoj i sve građane kojima je stalo do pojedinačnog ili kolektivnog identiteta. U drugačijem Demokratskom frontu kojemu NOVA, ipak, ostaje privržena, tvrdo vjerujem da će i naša nekadašnja stranka biti drugačija - toliko drugačija da ja u njoj ne mogu ostati", rekao je Danilović.

On smatra da nije osuda "biti na trenutak politička manjina u državi ili stranci".

"Za mene je to prije izazov. Nadam se da će nam političko ušće ostati isto - pobjeda nad nedemokratskom vlašću, slobodna Crna Gora i u njoj ravnopravni srpski narod sa drugim narodima“, poručio je Danilović.

Sjutra zvanično sa Lekićem

Danilović je gostujući na Televiziji Vijesti saopštio da će već sjutra sa Miodragom Lekićem razgovarati o daljem političkom angažmanu. 

Danilović je saopštio da ni ovih dana nije prekidao komunikaciju sa Miodragom Lekićem, sjutra će kako kaže i zvanično, razgovarati sa Lekićem.

 "U narednih nekoliko dana donijeću odluku sa mojim prijatelima - gradimo li zajednički DEMOS ili se priključujemo DEMOS-u kao politička organizacije. Ubijeđen sam u ovom trenutku da su ogromne šanse da gradimo DEMOS“, saopštio je Danilović gostujući na Televiziji Vijesti.

On kaže da Front bez Lekića nije više ista politička grupacija. "Vrlo je važno to što je Lekić donio u Frontu, jedno pomirenje...", kazao je Danilović. 

On kaže da želi sa kolegama iz NOVE da ostane u korektnim odnostima. "Ali za korektnost je potrebno dvoje", navodi Danilović.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније