Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 04. 2015. 14:04   >>  13:58

BOJANIĆ PORUČIO

"Lekić i Danilović dobrodošli u naš klub"

Dešavanja u parlamentu u proteklih pola godine, po pitanju formiranja novih klubova, pokazuju da je neophodna izmjena skupštinskog Poslovnika, ocijenio je predsjednik kluba nezavisnih poslanika, Mladen Bojanić. On je poručio i da su Miodragu Lekiću i Goranu Daniloviću, ako ne budu mogli da formiraju svoj klubm, otvorena vrata Kluba nezavisnih poslanika.

On je agenciji MINA kazao da je neophodna izmjena na najmanje tri nivoa. „Prvi je jasno preciziranje načina formiranja novog kluba, a druga stvar je finansiranje tog kluba, u okviru onih sredstava koja se odnose na finansiranje sekretara i savjetnika u klubu“, naveo je Bojanić.

Prema njegovim riječima, treća stvar koja zahtijeva izmjene Poslovnika je rad poslanika u odborima.

„Trenutno nas trojica iz Kluba nezavisnih poslanika nemamo učešće ni u jednom odboru, zbog opstrukcije jedne od partija, a tri poslanika imaju po dva odbora zato što su imali korektnu saradnju sa bivšim klubom, pa su ostali“, precizirao je Bojanić.

On je rekao da su to stvari koje se moraju precizirati poslovnikom, „da ih ne bi tumačili kako kome odgovara“.

Komentarišući najave dijela poslanika Demokratskog fronta (DF) da planiraju formiranje posebnog kluba, Bojanić je ocijenio da u Poslovniku, možda, postoji takva mogućnost.

„Ako postoji mogućnost, onda je u tom dijelu što je jedan od poslanika bio konstituent DF-a“, smatra Bojanić.

Kako je naveo, u tom pravcu bi se mogla tražiti mogućnost da oni formiraju taj klub pod imenom tog konstituenta, odnosno Demokratske stranke jedinstva.

„Ukoliko Kolegijum, predsjednik Kolegijuma ili stručne službe protumače Poslovnik u smislu da oni nemaju pravo na to, otvorena su im vrata Kluba nezavisnih poslanika“, poručio je Bojanić.

On je podsjetio da Klub nezavisnih poslanika funkcioniše na nivou tehničke saradnje. "Svaki poslanik ima potpunu slobodu da govori i da iznosi svoje stavove i na odborima i na plenumu, i svako glasa onako kako misli da treba, i u tom dijelu sigurno neće biti problema", kazao je Bojanić.

On je rekao da Klub nezavisnih poslanika trenutno ima đest članova.

„Ono što bi se odmah moralo riješiti je pitanje povećanja prostora, jer imamo samo jednu kancelariju. Vjerujem da ćemo naići na razumijevanje, i da ćemo uskoro dobiti bar još jednu“, dodao je Bojanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније