Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 04. 2013. 12:47 >> 14:39
32

GARANTUJU RED

VIDEO: Đukanović- Ne plaše me protesti

Premijer Milo Đukanović kaže da se ne plaši opozicionih protesta, te da se zalaže da se u institucijama sistema provjeri svaka sumnja koju očigledno pojačava tijesan izborni rezultat.

,,Vlada će garantovati red, sigurnost, ali i to da demokratski iskaz volje građana bude ono što će opredijeliti svake izbore, pa i ove predsjedničke, rekao je Đukanović.

 

 

I dalje u koaliciji s SDP-om

DPS nastavlja kolaciju sa SDP-om, poručio je Đukanović, odgovarajući na novinarsko pitanje da li su se njegove oštre ocjene u izbornoj noci, odrazile na funkcionisanje koalicije.

,,Nije bilo nikakvih oštrih izjava, ja zaista kontrolišem svoje izjave i zbog toga hocu da vam kažem da nijesam saopštio ni u kakvoj euforiji i ni u kakvom revoltu ništa što sam smatrao da odudara od činjeničnog stanja.’’, kazao je Đukanović .

Đukanović je kazao da nije novina da se DPS i SDP razlikuju u odnosu na kvalitet predsjedničkog kandidata.

,,To se pokazalo i tokom kampanje, a rezultat tih izbora je pobjeda Filipa Vujanovića.’’, rekao je Đukanović.

 

Demantovao Vijesti

Premijer je demantovao pisanje dnevnog lista „Vijesti“ koji je objavio tekst pod naslovom „Đukanović nije pozvan u Berlin“.

 

,,Ne komentarišem gluposti. Kao što znate u ovih 20 i više godina iz mog kabineta nije se pojavilo saopštenje koje nije do u tančine odrazilo sadržinu razgovora. Tako je i ovog puta, u to Vas uvjeravam, a koliko sam u toku stigla je i potvrda toga sa njemačke strane.’’, kazao je Đukanović.

I predsjednik Odbora za poslove Evropske unije njemačkog Bundestaga Gunter Krihbaum dostavio je Ambasadi Crne Gore u Berlinu demanti u kome se kaže:

„Prilikom razgovora sa gospodinom predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem prošlog utorka uputio sam mu otvoren poziv da nastavimo naš dijalog u Berlinu, bilateralno i u okviru zasijedanja Odbora za poslove EU. Svaka drugačija tvrdnja je netačna. Veoma se radujem sljedećem susretu sa gospodinom Đukanovićem“.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније