Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 04. 2015. 08:00 >> 07:58
8

UOČI KONGRESA

Lazović snažno uz Brajovića

Odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Glavnog grada izabrao je na sinoćnjoj sjednici ubjedljivom većinom 40 kandidata za delegate za predstojeći stranački Kongres koji će biti održan 3. juna.

 

Od tih 40 kandidata na Konvenciji koja će biti održana 22. aprila biće izabrano 34 delegata za stranačke izbore i Kongres na kojem će biti birano novo rukovodstvo partije.

Prema saznanjima Pobjede, za predloženu listu je od prisutnih 56 članova Opštinskog odbora glasalo 40 dok je protiv bilo 16. Kada je u pitanju lista za Glavni odbor, ona je prošla sa još ubjedljivijom većinom: 50 za, pet protiv i jedan uzdržan.

Pobjeda piše da svi ključni funkcioneri podgoričkog odbora, osim potpredsjednika partije Raška Konjevića, podržavaju kandidaturu Ivana Brajovića.

Brajovićevu kandidaturu snažno podržavaju i predsjednik podgoričkog SDP-a Vujica Lazović kao i poslanik i odbornik u Skupštini Glavnog grada Damir Šehović, koji su po funkciji delegati na Kongresu.

To praktično znači da će ogromna većina od 34 delegata podržati Brajovićevu kandidaturu. Taj odnos će biti još veći jer od 40 predloženih delegate Konvencija Glavnog grada bira 34, rekao je izvor iz SDP-a koji je prisustvovao sjednici.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније