Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

F. Rakonjac - I. Pejović

18. 04. 2015. 12:08 >> 16:53
8

ĐUKANOVIĆ APELUJE

Poštovati pravila koja propisujemo

Lider DPS-a i premijer Milo Đukanović kazao je da je državna politika Crne Gore pokazala sposobnost da da najbolje odgovore u određenom periodu. Podsjetio je na očuvanje mira i multietničkog sklada u zemlji.

On je na izbornoj konferenciji DPS-a Glavnog grada poručio da je partija koju vodi bila okosnica takve politike. On je rekao da je DPS sačuvala stabilnost Crne Gore i započela krupne projekte.

"Pokazali smo transformacionu sposobnost. Da je kontekst u regionu bio povoljniji i naše ambicije bi bile veće. Imamo stabilnost, i možemo sada da gledamo naprijed i definišemo najboilje odgovore na izazove koji slijede", rekao je Đukanović.

Podgorica je, kako je rekao, tokom čitavog prethodnog perioda bila potvrda da se isplati vrijedno raditi. Lider DPS-a je rekao da smo danas i pred novim izazovima, navodeći da je najznačajniji zadatak nastavak reformi i očuvanje ekonomske stabilnosti.

"Moramo da nastaviti sa sveobuhvatnim reformama, prije svega obrazovanje i vladavina prava. Zadatak kad je u pitanju vladavina prava je ne manje prioritetan...da poštujemo pravila koja sami propisujemo. Jednako tako moramo raditi da se dalje razvija preduzetništvo i obezbijedi priliv stranog kapitala", ocijenio je Đukanović.

Premijer navodi da smo u posljednjih deset godina povećali BDP za 220 odsto i postali najrazvijenija ekonomija u regionu.

"Sa ovakvim rastom mi smo došli tek do 5.500 po glavi stanovnika. Moramo da napredujemo najbržim mogućim tempom. Inostrani kapital nam je potreban", rekao je Đukanović.

Prvi čovjek DPS-a navodi i da je obaveza da se stvaraju uslovi za unapređenje kvaliteta života svakog pojedinca, ali i da se pojedinac podsjeti na to koje su njegove obaveze.

"Ničiji život neće biti unaprijeđen ako se svaki pojedinac ne potrudi da unaprijedi svoj život", rekao je Đukanović, navoeći da DPS želi da širi svoj koalicioni kapacitet.

"DPS je odgovorna partija odgovornih ljudi"

Predsjednik podgoričkog odbora DPS-a Vladan Vučelić rekao je da su ponosni što su dali doprinos ostvarivanju ciljeva DPS-a, a između ostalog i obnavljanju crnogorske državnosti.

On je rekao da se značajan doprinos daje ostvarivanju ciljeva koji se tiču članstva u NATO i EU. Da je DPS partija moderne vizije najbolje govori glavni grad, smatra on.

"Podgoricu danas najbolje predstavljaju projekti koji su unaprijedili kvalitet života naših građana. Sve je to odraz kontinuirane odgovorne politike", rekao je Vučelić.

On je uvjeren da Podgorica može još više da se razvija, s ciljem stimulacije preduzetništva.

"Spremni smo za realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata, jer je pred nama nova razvojna etapa glavnog grada koja neće biti manje izazovna od prethodne", poručio je Vućelić, navodeći kako je DPS odgovorna partija, koju čine odgovorni ljudi.

Predsjednik Skupštine Glavnog grada, i funkcioner SDP-a Đorđe Suhih, rekao je da dvije partije, uvažavajući jedni druge, mogu da sarađuju i rade u interesu građana Podgorice.

Adnan Prekić, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније