Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2015. 10:57   >>  19:53 2

UBISTVO MARKOVIĆA

Nuhodžić traži kontrolno saslušanje

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Mevludin Nuhodžić, najavio je da će insistirati da to tijelo donese odluku o kontrolnom saslušanju predstavnika nadležnih institucija povodom ubistva bivšeg poslanika Liberalnog saveza, Saše Markovića.

Marković je ubijen u petak, ispred svoje kuće u bečićkom naselju Ivanovići. Liberalna partija zatražila je od Nuhodžića da tim povodom hitno sazove sjednicu, kao i zbog teške bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

„Zatražiću već u ponedjeljak detaljne informacije od nadležnih institucija o njihovom radu na rasvjetljavanju neriješenih ubistva i o uticaju takvih ubistava na aktuelnu bezbjednosnu situaciju u državi“, rekao je Nuhodžić agenciji Mina.

Kako je precizirao, insistiraće da Odbor donese odluku o kontrolnom saslušanju ministra unutrašnjih poslova, direktora policije, vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i Vrhovnog državnog tužioca u vezi sa tim pitanjem.

„Činjenica je da se radi o kukavičkom i brutalnom ubistvu koje mora biti najozbiljnija opomena nadležnim državnim institucijama da moraju znatno efikasnije raditi posao na sprječavanju ubistava i na rasvjetljavanju neriješenih ubistava“, rekao je Nuhodžić.

On je poručio da je neophodno efikasnije raditi na sprječavanju ubistava i na rasvjetljavanju neriješenih ubistava, „jer izazivaju opravdanu zabrinutost i uznemirenost građana Crne Gore i negativno utiču na ukupnu bezbjednosnu situaciju u državi“.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније