Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2015. 08:02   >>  07:55 2

NACRT STATUTA

DPS će birati počasnog predsjednika

U nacrtu Statuta DPS-a naći će se klauzula prema kojoj će ta partija moći da izabere i počasnog predsjednika, a dokument treba prvo da usvoji Predsjedništvo partije koje će biti održano u srijedu 22. aprila.

Za počasnog predsjednika, kako pišu Dnevne novine, obično se bira neko od osnivača i izuzetno zaslužnih članova političkih partija. Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević kaže da je u toku izrada kongresnih dokumenata.

"Sada je sve u fazi nacrta, a kompletna dokumenta, što znači i Program i Statut, treba da budu gotovi do 25. maja", kazao je Milošević za Dnevne novine.

Novi Statut partije, za čiju je izradu zadužen potpredsjednik Svetozar Marović usvojiće Kongres partije, a nacrt utvrđuje Glavni odbor DPS-a, koji će, najvjerovatnije, biti održan 5. juna.

Još uvijek nije poznato da li će DPS zadržati klauzulu po kojoj ima četiri potpredsjednika partije, a za mjesto počasnog predsjednika, ako bude prihvaćeno, ima više kandidata. Počasni predsjednik može biti dosadašnji predsjednik Milo Đukanović, ali i neko od potpredsjednika kao što su Filip Vujanović ili Svetozar Marović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније