Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2015. 13:26 >> 13:19
6

ĐUKANOVIĆ I FOTOPULOS

Poziv za NATO do kraja godine

Premijer Milo Đukanović i ministar vanjskih poslova i evopskih integracija Igor Lukšić primili su u oproštajnu posjetu ambasadora Grčke u Crnoj Gori Ilijasa Fotopulosa.

 

Ambasador Grčke je rekao da njegova zemlja snažno podržava evropske i evroatlantske integracije Crne Gore, koja je lider u tim procesima u regionu.

„Crna Gora predvodi proces evropskih integracija i veoma je blizu članstvu u NATO-u”, kazao je ambasador Fotopulos.

Posebno je naglasio značaj daljeg procesa integracija regiona, kao i potrebe za ekonomskom podrškom zemljama Zapadnog Balkana u cilju jačanja stabilnosti i prosperiteta.

"Predsjednik Đukanović je iskazao zadovoljstvo posvećenošću Grčke evopskoj i evroatlantskoj perspektivi Zapadnog Balkana. Podsjetio je u tom kontekstu na značaj ekspertske podrške Grčke pregovorima Crne Gore sa Evropskom unijom, kao i doprinosu te zemlje tokom puta Crne Gore do članstva u NATO-u. Sagovornici su se saglasili da dvije države imaju visok nivo bilateralne saradnje i ukazali na potrebu daljeg jačanja ekonomskih odnosa Crne Gore i Grčke", saopšteno je iz kabineta premijera.

Fotopulosa je danas primio i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić. Tom prilikom, Fotopulos je pohvalio napredak koji je Crna Gora postigla u integracionim procesima i najavio dalju podršku Grčke na tom planu. U tom kontekstu, ambasador je izrazio očekivanje da će Crna Gora do kraja godine dobiti poziv za članstvo u NATO.

"Potpredsjednik Lukšić je izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima i kvalitetnom saradnjom dvije države i zahvalio ambasadoru Fotopulosu za lični doprinos njihovom unaprjeđenju. On je zahvalio za kontinuiranu podršku Grčkeu procesu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore i istakao važnost dalje podrške na tom putu", navodi se u saopštenju Lukšićevog kabineta.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније