Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2015. 18:23 >> 18:17

DELA VEDOVA OCIJENIO:

CG značajno napredovala u integracijama

Crna Gora je najviše napredovala na integracionom putu od svih država regiona, ocijenio je zamjenik ministra vanjskih poslova Italije, Benedeto Dela Vedova, i ukazao na značaj procesa integracija za sprovođenje unutrašnjih reformi, jačanje institucija i vladavine prava.

S Dela Vedovom danas je u Rimu razgovarao državni sekretar za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), Vladimir Radulović.

Dela Vedova je ukazao na značaj predstojeće posjete Crnoj Gori italijanskog predsjednika Serđa Matarele, naglasivši da ona predstavlja još jednu potvrdu važnosti koju Italija pridaje evropskoj i evroatlantskoj integraciji Crne Gore i regiona u cjelini.

On je ocijenio da je Crna Gora najviše napredovala na integracionom putu od svih država regiona i naglasio značaj procesa integracija za sprovođenje unutrašnjih reformi, jačanje institucija i vladavine prava.

“Na toj liniji, izrazio je očekivanje da će Unija, vrednujući ostvarene rezultate, dati mogućnost Crnoj Gori i zemljama regiona da postanu punopravne članice u razumnom roku”, kaže se u saopštenju.

Radulović je iskazao zadovoljstvo povodom veoma dobrih odnosa Crne Gore i Italije, uz ocjenu da će predstojeća posjeta Matarele Crnoj Gori biti važan podsticaj daljem jačanju međudržavnih veza i saradnje.

“On je zahvalio na razumijevanju i kontinuiranoj podršci koji Italija pruža Crnoj Gori na njenom evropskom i evroatlantskom putu, apostrofirajući značaj aktuelnog trenutka za integraciju Crne Gore u NATO”, kazali su iz MVPEI.

Radulović je pohvalio sadržajnu saradnju dvije države u gotovo svim oblastima i ukazao na brojne mogućnosti za dalje jačanje ekonomskih veza.

“S tim u vezi, saopštio je da je za za nas veoma ohrabrujuće nesmanjeno interesovanje italijanskih kompanija za ulaganje u projekte u Crnoj Gori, naročito na planu energetike i infrastrukture i izrazio očekivanje da će ovaj trend rezultirati uspostavljanjem novih ekonomskih partnerstava u predstojećem periodu”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније