Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2015. 19:38   >>  19:54 12

PRED KONGRES

Petnjički SDP poziva na jedinstvo partije

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije (OO SDP) Petnjica, pozvao je kandidate na funkciju predsjednika i ostale njene visoke funkcionere, da doprinesu očuvanju stabilnosti i jedinstva stranke, koja se, kako su kazali, nalazi pred teškim političkim i socioekonomskim izazovima.

Na jučerašnjoj Konvenciji OO SDP-a u Petnjci, izabran je 31 delegat za predstojeći Kongres partije i utvrđena lista kandidata tog Odbora za Glavni odbor SDP-a, koji će biti birani na Kongresu.

Opštinski odbor je, kako navode u saopštenju, zadovoljan rezultatima u minulom periodu. Oni se "ogledaju u vraćanju statusa opštine području Petnjice, čime su se stekli preduslovi za brži razvoj i prosperitet ovog kraja. Ništa manje značajan i za Odbor i za Partiju u cjelini je, svakako, i izborni rezultat od osvojenih 34,9 odsto ukupnog broja glasova u Opštini, a što je višestruko više od prosjeka (12 posto glasova) ostalih opštinskih odbora", kaže se u saopštenju SDP-a.

Dodaju da se na Konvenciji nijesu bavili kandidaturama za predsjednika Partije, jer još nijesu bili u prilici da se upoznaju s njihovom  vizijom daljeg vođenja Partije. "Uostalom, Kongres je jedina prava instanca na kojoj će se to, u odgovarajućoj demokratskoj proceduri i učiniti", navodi se u saopštenju.

Konvencija OO SDP Petnjica pozvala je sve pretedente na funkciju predsjednika SDP-a, kao i sve ostale najviše funkcionere Partije, da ličnim primjerima doprinesu očuvanju stabilnosti i jedinstva Partije, po čemu je ona, kako kažu, tokom svih minulih 25 godina "teškog, ali časnog političkog djelovanja bila i posebno prepoznata", a uzimajući u obzir to da se SDP nalazi "pred brojnim i teškim političkim i socioekonomskim izazovima."

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније