Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 04. 2013. 20:37 >> 20:37
12

REAGOVANJE

DPS: Impresije ne mogu poništiti izborni rezultat

Lični doživljaji i impresije poslanika Demokratskog fronta Janka Vučinića o pravdi, koji su uglavnom zasnovani na tezi da svi koji ne misle kao on - nijesu u pravu, neće promijeniti činjenicu da je Filip Vujanović pobjednik predsjedničkih izbora, poručeno je iz Demokratske partije socijalista. Vučinić je danas ocijenio da niko nema pravo na ćutanje nakon predsjedničkih izbora.

„Bilo je samo pitanje trenutka kada će se oglasiti prvi jurišnik Fronta Janko Vučinić. Malo više smisla bi imalo da su Danilović i Pavlović lično potpisali svoje saopštenje, nego što su riječi poput slobode, pravde, demokratije, građanskog pitanja i evropske države poturili čovjeku koji je kroz svoje kvazisindikalno i politikantsko djelovanje pregazio sve ove principe“, naveo je u reagovanju predsjednik nikšićkog odbora DPS-a Radivoje Nikčević.

Svjesno toga, kako kaže Nikčević, Vučinić u autori „njegovog“ saopštenja, nikako da prebroje famoznih tri odsto glasova, niti da prihvate da čak i njihovi predstavnici u biračkim odborima glasaju protiv njihovih prigovora.

„Zato, kao posljednji adut, isturaju prvog jurniška Fronta ne bi li podigli tenzije i, mimo svakog zakona, ostvarili svoj naum“, tvrdi Nikčević.

On tvrdi da se mnogi građani Crne Gore, ali i Evrope, sjećaju kako izgleda kad Janko Vučinić sprovodi svoju pravdu. „Zbog njega još uvijek objašnjavamo strancima da se velika većina građana Crne Gore debelo razlikuje od Vučinića i njegovih političkih saboraca“.

Nikčević je, u reagovanju, naveo da za početno, osnovno poimanje prava i pravde, Vučinić će morati da prihvati većinsku volju građana Crne Gore, odluke državnih institucija i nalaze međunarodnih organizacija. Tek nakon toga moći će da pređe na sljedeći nivo rasprava na ovu temu, zaključio je u svom reagovanju Radivoje Nikčević.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније