Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 04. 2015. 18:25 >> 18:21
7

LEKIĆ SMATRA

"Curenje" depeša kompromituje državu

Objavljivanje diplomatskih depeša kompromituje ne samo državu, već i međunarodni sagovornici, ocijenio je lider DEMOS-a, Miodrag Lekić.

 

On je na tribini u Bijelom Polju, kazao da dok sjever države živi dramu preživljavanja i iseljavanja, vlast u Podogorici uz hronične afere korupcionaškog karaktera sada baca sve karte na to da se Crna Gora što jače zatalasa novokomponovanom hladnoratovskom histerijom.

“Tu namjeru ovih dana potvrđuju tajne depeše državnih predstavika koji organizaciono vode državu kao mjesnu zajednicu, pa zato uz korupcionaške skandale i telegrami sa sastanaka sa međunarodnim predstavnicima lako izlaze na vidijelo. Time se kompromituju ne samo država već i sagovornici sa međunarodnog nivoa koji će ubuduće tokom kontakatata sa crnogorskim predstavnicima morati da paze sa kime i o čemu razgovaraju”, smatra Lekić.

Crnoj Gori, kako je kazao, ne trebaju ni antiruske niti antiameričke kampanje, još manje podsticanje podjela građana na toj osnovi.

“Posebna je ironija da vladajuća garnitura na čelu sa Đukanovićem preko svojih propagandnih službi sve do poslušnog Vujanovića kalkulantski usmijerava antirusku propagandu iako su do nadavno zajedno sa ruskim tajkunima ugovarali i vodili sumnjive poslove oko KAP-a ostavljajući zajedno crnogorskoj državi međunarodne sudske procese a crnogorskim građanima obavezu da namire ostavljene dugove.    Umjesto lova u mutnom Crnoj Gori je potrebna ozbiljna, umjerena, na realnim interesima crnogorske države spoljna politika koju bi zastupali ne partijski propagandisti, već kompetentne osobe koje imaju samosvijest o tome da crnogorska država i njeni interesi treba da izražavaju  interese svih građana a ne otuđene grupe na vlasti koje se opsesivno plaše konstituisanja pravne države”, naveo je Lekić,

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније