Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 04. 2015. 21:33 >> 21:29

MILJANIĆ SA STUDENTIMA

Pomirenje u regionu nema alternativu

Pomirenje u regionu nema alternativu i Briselski sporazum između Srbije i Kosova je ono što garantuje trajni mir i prosperitet svih zajednica, poručio je stalni otpravnik poslova Crne Gore na Kosovu, Radovan Miljanić, na predavanju kosovskim studentima na Univerzitetu AAB u Prištini.

"Kao plod saradnje Crnogorskog intelektualnog kruga i UniverZiteta AAB u Prištini, na Fakultetu političkih nauka tog univerziteta, danas je gostovao stalni otpravnik poslova Crne Gore Radovan Miljanić", saopšteno je iz Redakcije na crnogorskom jeziku RTK2.

On je studentima poručio da je za svako društvo dobro kada je studentska populacija aktivna i inicijativna.

"Poslije uvodnog izlaganja i upoznavanja sa istorijom crnogorske diplomatije, tema “Spoljna politika Crne Gore i odnosi sa susjedima” je pobudila izuzetnu pažnju velikog broja studenata, profesora, ali i poslenika javne riječi", navodi se u saopštenju.

Miljanjić je odgovarao na mnoga pitanja vezana za vanjsku, ali i unutrašnju politiku Crne Gore. Studente je posebno interesovalo viđenje i odnos Crne Gore prema Briselskom sporazumu, ali i stanje i položaj albanske zajednice u Crnoj Gori, posebno u oblasti obrazovanja.

Kako je istakao Miljanic, ”pomirenje u regionu nema alternativu i briselski sporazum je ono što garantuje trajni mir i prosperitet svih zajednica” i to je, piše u saopštenju, ono što Crna Gora snažno podržava.

"Takođe, istakao je međuetnički sklad u Crnoj Gori kao primjer regiona i vodeću ulogu Crne Gore na putu ka evroatlantskim integracijama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je posebno naglašena i otvorenost crnogorske ambasade za svaku vrstu pomoći pri rješavanju eventualnih problema kosovskih građana u Crnoj Gori, ali i crnogorskih građana na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније