Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 04. 2015. 17:19 >> 17:12
4

UPISANI U REGISTAR

Demokrate i zvanično politička partija

Demokratska Crna Gora (Demokrate) upisana je u Registar političkih partija Crne Gore, u skladu sa Zakonom o političkim partijama, saopšteno je iz te stranke.

„Ovim su se stekli i formalni uslovi da Demokrate, na svim nivoima organizovanja, svom svojom snagom, nastave misiju stvaranja uspješnije, modernije i bogatije Crne Gore, kako bi svima nama bilo bolje i kako bi imali jednake uslove za život, napredak i uspjeh naše djece“, poručili su iz te partije.

Demokrate su poručile da insistiranje na vještački proizvedenim podjelama mora da ostane politika prošlosti i pozvali na zajedničko djelovanje za poromjene.

„Takva politika nije donijela dobro ni Crnoj Gori, ni njenim građanima, pa tako neće ni generacijama koje dolaze, jer kvazipolitika podjela kompromituje ne samo državu kao jedinstveni organizam, već i čovjeka kao ljudsko biće“, navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako su naveli, vrijeme je za okretanje drugačijoj politici i razgovorima o investicijama, efikasnijoj i sigurnijoj ekonomiji, savremenom obrazovanju, jačanju konkurencije i stvaranju boljih uslova za život svih građana Crne Gore.

„Nikada više ne smijemo dozvoliti da nas diskriminišu i razdvajaju samo zato što smo iskoristili svoje prirodno pravo da se osjećamo kako želimo, da govorimo šta mislimo i da imamo pogled na svijet onako kako mi smatramo da je ispravno. To je vertikala bivstvovanja i življenja čovjeka kao slobodnog bića“, navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni su pozvali na prevazilaženje podjela po bilo kom osnovu i na dogovore sa onima koji žele dobro Crnoj Gori i njenim građanima.

“Hajde da stvorimo jednake šanse za sve, bez obzira koju političku opciju zagovarali, kako se nacionalno izjašnjavali, kojim jezikom govorili i kojoj vjeri pripadali, da eliminišemo politiku iz svih obrazovnih institucija i prepustimo politiku obrazovanja najsposobnijima i najuspješnijima, da ukinemo praksu unaprijed poznatih rezultata konkursa i pružimo šansu najsposobnijima“, navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je potrebno ukidanje politike revanšizma prema političkim neistomišljenicima, kao i da se, kako su naveli, represivni državni aparat uredi tako da bude odgovoran građanima i civilnim kontrolnim tijelima, a ne partijskim poslušnicima.

„Hajde da svi radimo i gradimo složno kako bi Crna Gora postala država pobjeda, a ne država podjela“, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније