Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 04. 2015. 08:06 >> 08:10
10

UOČI KONGRESA

Krivokapić obezbijedio većinu?

Lider Socijaldemokratske partije SDP, Ranko Krivokapić na kongresu stranke može da računa na podršku najmanje 16 od 22 opštinska odbora i na glasove preko dvije trećine delegata koji će 3. juna birati novo rukovodstvo.

 

„Dan“ piše da je to procjena iz Krivokapićevog tabora zasnovana na dosadašnjim izjašnjenjima opštinskih odbora u pogledu podrške nekom od kandidata za predsjednika stranke.

Osim Krivokapića, kandidaturu su najavili i potpredsjednik SDP-a Ivan Brajović i član glavnog odbora Merdin Markišić.

Izbornom konvencijom tivatskog SDP-a danas se završava proces biranja delegata za kongres u svim gradovima. Nakon toga biće poznato svih 356 delegata koji će birati novo rukovodstvo, predsjednika i glavni odbor stranke.

Prema kalkulacijama koje je u SDP-u sada već lakše praviti jer su poznata imena gotovo svih delegata, dvotrećinska podrška aktuelnom lideru ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje. Krivokapiću navodno ide u prilog i to što može da računa na glasove gotovo tri četvrtine sadašnjeg sastava glavnog odbora SDP-a. Aktuelni članovi GO činiće na kongresu ostatak od 275 do 356 delegata.

Iz Rožaja, Kolašina i Plava podrška Krivokapiću je eksplicitno saopštena, a iz Bijelog Polja i Petnjice indirektno najavljena kroz naglašavanje potrebe da partija nastavi sa samostalnim vođenjem politike.

Koliko je za Krivokapića u pretkongresnoj matematici važna podrška odbora iz opština na sjeveru, govori podatak da pomenuti opštinski odbori, uz Andrijevicu i Gusinje, daju preko 140 delegata što bi moglo da donese i nedostižnu prednost.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније