Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 05. 2015. 08:00   >>  12:27 3

ĐUKANOVIĆ U BERLINU

Predstaviće rezultate o pregovorima s EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti Berlinu, na poziv predsjednika Odbora za poslove EU njemačkog Bundestaga Gintera Krihbauma.

Kako je najavljeno iz Vlade Đukanović će biti gost Odbora, gdje će prezentirati rezultate i aktivnosti u pristupnim pregovorima za članstvo Crne Gore u EU.

"Prvog dana posjete predviđen je i susret sa ministrom vanjskih poslova Frankom Valterom Štajnmajerom. Razgovori sa šefom njemačke diplomatije biće prilika za nastavak političkog dijaloga, afirmaciju strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva državne politike Crne Gore i razmjenu mišljenja o unapređenju bilateralne saradnje", najavljeno je iz Vlade.

Đukanović će biti gost i Istočnog odbora njemačke privrede, gdje će sa predstavnicima članica ovog Odbora razgovarati o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje. O tome će biti riječi i na radnom ručku sa predstavnicima KfW – Njemačke banke za rekonstrukciju i razvoj.

Tokom posjete Berlinu, predsjednik Vlade će govoriti i u Njemačkom društvu za spoljnu politiku, na temu „Evropski pogled sa Zapadnog Balkana - iskustvo Crne Gore” i odgovarati na pitanja učesnika ovog značajnog foruma. Predviđen je i susret i razgovori u Fondaciji Konrad Adenauer.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније