Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 05. 2015. 08:44 >> 08:37
11

MEĐEDOVIĆ PORUČIO

"Sjevernjaci odlaze u radioaktivna područja"

Predsjednik Bjelopoljske partije Mersudin Međedović oštro je osudio, kako kaže, podstrekivanje građana sa sjevera na iseljavanje iz Crne Gore, navodeći da niko nije objasnio onima koji napuštaju našu zemlju, da odlaze na "kontroverzno odredište, sredinu koju zbog opasnosti od radioaktivnog uticaja ne nasljeavaju ni sami matični državljani".

Kako je naglasio, davanje u javnost informacija kuda, kako i po kojoj cijeni se odlazi u inostranstvo, samo se olakšava građanima sjevera Crne Gore da napuste svoju domovinu.

"Niko u javnosti nije našao za shodno da objasni građanima koji odlaze na kontraverzno odredište da se radi o sredini koju zbog opasnosti od radioaktivnog uticaja ne naseljavaju ni sami matični državljani, ni da je u mnogim slučajevima prihvat naših građana kolektivan, da u jednoj sobi boravi po osmoro ili dvanaestoro ljudi. S toga Bjelopoljska partija će se staviti u službi zaštite građana naše države jer ne možemo dozvoliti da se oni izlažu uslovima opasnim po zdravlje što će da utiče i na njihovo potomstvo", rekao je Međedović.

On zahtijeva da se prestane sa postrekivanjem iseljavanja građana sjevera Crne Gore, te da se umjesto toga predlože konkretne mjere kako bi se stvorili neophodni uslovi za egzistenciju i opstanak naših građana u svojoj domovini.

"Bjelopoljska partija preduzeće hitne mjere u cilju davanja svog doprinosa rješavanju problema. Već od sjutra potpresjednik stranke Rifat Zejnilović posjetiće Sjedinjene Američke Države, prvenstveno Njujork, gdje će se satati sa subjektima za koje smatramo da mogu dati posticaj rješavanju problema. Slične posjete će se realizovati i na nekim drugim adresama. Dostavićemo i naše prijedloge Vladi Crne Gore i naj taj način ćemo pokušati da damo svoj doprinos a od Vlade očekujemo veću posvećenost i ozbiljniji pristup rješavanja problema građana sa sjevera Crne Gore", kazao je Međedović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније