Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

21. 05. 2015. 19:29 >> 19:26

DF U LIVEROVIĆIMA

Potrebna Vlada za korjenite reforme

Narod Crne Gore treba poštenu, stručnu, odgovornu i hrabru Vladu koja će sprovesti plan korjenitih reformi i povesti zemlju ka oporavku i stabilnosti, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

 

U okviru kampanje za proteste, lideri DF su posjetili nikšićko selo Liveroviće i domaćinstvo Miodraga Pekovića.

“Domaćin je upoznao goste sa problemima koje imaju stanovnici ovoga nekada bogatog mjesta, kao i sa zanemarivanjem cijele nikšićke Župe od strane aktuelne vlasti”, saopšteno je iz Fronta.

Gosti su predstavili plan o organizaciji protesta za formiranje prelazne Vlade koja bi trebala da sprovede nužne reforme izbornog sistema i obezbijedi efikasnu kontrolu, koja bi spriječila zloupotrebu državnih institucija, resursa i službi.

“Okupljeni domaćini iz Liverovića su iskazali snažnu podršku planu DF-a da se protestima dođe do prelazne Vlade i fer izbora i pozvali rukovodstvo DF na upornost, hrabrost, jedinstvo i slogu kako bi se došlo do zajedničkog cilja-smjene režima koji vodi”, kaže se u saopštenju.

Mještanihn Dušan Jovanović predložio je liderima DF da bi bilo dobro da se narodu jasno kaže šta će prelazna Vlada uraditi u roku od tri mjeseca, šta u pola godine, a šta u roku od godinu dana.

Mještanin Savo Ćipranić smatra da režim zloupotrebljava krupne teme za nove diobe, kako bi pobjegao od davanja odgovora na teška pitanja odgovornosti za žalosno stanje u kome se danas nalazi Crna Gora.

On je pozvao rukovodstvo DF da se u svim aktivnostima koje slijede oslone na vlastite snage i provjerene i tradicionalne saveznike.

Lideri DF su obećali da će, kada formiraju Vladu nakon fer i poštenih izbora, izaći pred građane sa preciznim predlogom mjera i aktivnosti koje će uraditi u preciznim rokovima i sve to ponuditi kao Ugovor sa narodom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније