Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 05. 2015. 13:13   >>  13:05 2

DANAS U VINČESTERU

PzP punopravni član AECR

Mi se danas borimo za temeljni mehanizam svake demokratije, za slobodne i fer izbore, i podrška koju AECR daje PzP-u, a koja je danas osnažena našim prijemom u punopravno članstvo Asocijacije, u ovom trenutku ima ogroman značaj za PzP i za moju državu izjavio je predsjednik Pokreta za Promjene (PzP) Nebojša Medojević.

PzP je danas primljen u punopravno članstvo AECR, treće po veličini grupacije u Evropskom parlamentu, saopšteno je iz te stranke.

Kako se navodi, članovi Savjeta AECR-a su na današnjoj godišnjoj Skupštini u Vinčesteru jednoglasno podržali prijem PzP-a u ovu najbrže rastuću porodicu evropskih partija desnog centra.

"Balkan je region sa velikim demokratskim deficitom, gdje su se korumpirane i decenijama usančene autoritarne političke elite povezale sa moćnom regionalnom mafijom. Politički uticaj te mafije i njeno povezivanje sa globalnim terorizmom, pretvorili su Balkan u neku vrstu evropske Latinoamerike", kaže Medojević

On ističe da se "briselska birokratija pokazala nesposobnom da se nosi sa tim balkanskim autokratijama".

"Nedavni događaji u Makedoniji i neuspjeh politike pridruživanja u Crnoj Gori to ilustrativno potvrđuje. Hvala vam na odluci da primite u članstvo PZP, da podržite našu borbu za elementarne standarde zapadne demokratije. Mi smo donijeli čvrstu odluku da svim deokratskim mehanizmima izborimo prve fer i slobodne izbore. Danas stečeni status će PzP-u mnogo pomoći u toj borbi", zaključuje u saopštenju Medojević. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније