Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 05. 2015. 22:15 >> 22:06
1

POZITIVNA CG

Radović predsjednik Foruma mladih

Jovan Radović izabran je za predsjednika Foruma mladih Pozitivne Crne Gore.

On je na Kongresu kazao da su mladi Pozitivne prošli kroz brojna iskušenja i da su pred njima bila postavljena velika očekivanja koja su, kako je naglasio, mnogo puta opravdali.

"Mi smo bili ona kockica u slici bez koje Pozitivna ne bi bila snažna organizacija koja je bila u stanju da odoli svakom izazovu. Danas smo na novom početku, jer svaki Kongres predstvlja zapravo novi početak. Utemeljeni smo i dalje u istim principima: u solidarnosti, jednakim šansama za sve, građanskom konceptu I nepovredivosti države«, istakao je Radović.

On je siguran da je vrijeme pred mladima Pozitivne vrijeme politike koja je okrenuta građanima i koja državu stavlja iznad bilo koje partije.

"Crna Gora je naša domovina i od nas samih zavisi u kakvoj ćemo državi živjeti, raditi i stvarati. Zato je neophodno da budemo dio one politike kojoj će obrazovanje, školovanje i usavršavanje mladih biti na prvom mjestu. Politiku u kojoj će kvalitet i znanje imati prednost, politiku koja će omogućiti jednake šanse za sve, i državu u kojoj će zapošljavanje biti po principu "prava diploma", a ne partijska knjižica", zaključio je Radović.

Potpredsjednica stranke Azra Jasavić je kazala da je politika bitna za sve građane, posebno za mlade, jer kreira javne politike koje se tiču života čitave zajednice.

"Bavi se vladavinom prava, obrazovanjem, radnim mjestima, zdravstvom, ekologijom, privredom. Od nje zavisi vaša budućnost i zato je važno da preuzmete odgovornost za svoju sudbinu i sudbinu svoje države", kazala je Jasavić.

Osvrćući se na 2006. godinu Jasavić je kazala da je Crna Gora obnovila državnost, ali da nije osposobila i oslobodila institucije. Institucije su, kako je dodala, politizovane i neprofesionalizovane.

"One štite interese moćnih pojedinca iz vlasti, a ne građana. Iz tog razloga nemamo srednju klasu, koja je nosilac razvoja svakog građanskog društva. Zato vi mladi morate mijenjati društvo na bolje. U središtu vaše politike mora biti čovjek i njegove potrebe i to nikada ne smijete zaboraviti", poručila je Jasavić.

Na Kongresu Foruma mladih Pozitivne, pored članova i funkcionera stranke, prisustvovali su portparolka SNP- a Slađana Kaluđerović i Bogdan Božović, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Nikola Pešić, Anika Mentović potpredsjednica mladih PZP –a, Mevludin Dizdarević predstavnik mladih BS-a , Stefan Šuster potpredsjednik mladih SDP-a.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније