Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 05. 2015. 17:54 >> 21:02
1

MATARELA I KRIVOKAPIĆ

Veze CG i Italije biće još bolje

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić i predsjednik Italije Serđo Matarela, u današnjem razgovoru u Podgorici, istakli su tradicionalno bliske i prijateljske odnose dvije države.

Ocijenjeno je da su Crna Gora i Italija snažno povezane kroz istoiju koja će dodatno biti osnažena zajedničkom evro-atlantskom budućnošću.

Krivokapić je naglasio da ovu posjetu doživljava kao iskaz prijateljstva i podrške Crnoj Gori na putu u NATO i EU.

"Parlament kao centar demokratskog života mora biti jak i on je institucija koja nosi važnu ulogu u integracionom procesu države. Važno je da naše institucije ostvaruju stalnu saradnju i dijalog, te da propagiraju poruke mira na ovim prostorima", poručio je Krivokapić.

Predsjednik Italije je poručio da je njegova posjeta pravi momenat da se podrži učlanjenje Crne Gore u NATO.

Matarela je ocijenio da Evropa ne može biti potpuna bez integrisanog Balkana u njoj, a da je ulazak Crne Gore u NATO važna poruka stabilnosti regiona i čitavog Mediterana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније