Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

28. 05. 2015. 13:19   >>  13:12

PZP

Pozivaju Budvane na protest

Građani Budve imaju mnogo razloga da izađu na proteste i smijene režim s ulice, saopšteno je iz Pokreta za promjene (PzP).

U PzP-u smatraju da ne postoji mogućnost da se izdejstvuje poštovanje zakona kao u civilizovanim državama.

“Ako bi iko u Crnoj Gori imao razloga da izađe na proteste, imali bi građani Budve, koju izvršna vlast naziva metropolom turizma, a koja je sve samo ne to. Imamo razloge da izađemo i smijenimo režim koji je i došao sa ulice, ulicom”, kaže se u saopštenju.

Predsjednik opštinskog odbora PZP-a, Stevan Džaković, rekao je da Budvani ne žele da trpe bogaćenje pojedinaca koji su bliski potpredsjedniku i predsjedniku Demokratske partije socijalista, na račun građana.

“Jer oni smišljaju kredite koje ne umiju da vrate, smišljaju najskuplju vodu u svijetu, najskuplje ''bulevare'' u svijetu, i najskuplji život prosječnog građanina na svijetu”, naveo je on.

Džaković je rekao da parlamentu treba vratiti ovlašćenja izmjenom Ustava, “ona koja na paritetnom nivou imaju i lokalne skupštine”.

“Ona ovlašćenja koja ima lokalna skupština i njen predsjednik kao izvršni organ, mora da ima i Vlada i republički parlament”, naveo je on.

Prema riječima Džakovića, protesti su neminovni, jer amandmani više ne funkcionišu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније