Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 05. 2015. 17:33 >> 17:25

PEJOVIĆ PORUČIO

U fokusu reforme u oblasti vladavine prava

Reforme u oblasti vladavine prava, koja predstavlja srž novog pristupa u pregovorima, ostaju glavno čvorište svih daljih planova i aktivnosti Vlade Crne Gore, kazao je glavni pregovarač Aleksandar Andrija Pejović na neformalnom sastanku članova Radne grupe za proširenje u Savjetu Evropske unije u Briselu. Pejović je istakao da, uz stalne napore koje preduzima u okviru druga dva stuba novog pristupa, koja se odnose na ekonomsko upravljanje i reformu javne uprave, Crna Gora jasno demonstrira svoje evropsko opredjeljenje.

Sastanak u Briselu, kako je saopšteno, bio je prilika za razmjenu informacija o toku pregovaračkog procesa Crne Gore, s fokusom na ispunjavanje uslova za otvaranje novih i zatvaranje već otvorenih poglavlja.

Ambasador Pejović je upoznao članove Radne grupe za proširenje s rezultatima ostvarenim u okviru osamnaest otvorenih poglavlja. Takođe, pružio je presjek stanja u ostalim pregovaračkim oblastima, istakavši da Crna Gora intenzivno radi na otvaranju više poglavlja do kraja godine i stvaranju uslova da u 2016. počnemo sa zatvaranjem poglavlja.

Pejović je istakao da su prve tri godine pregovora bile ključne za stvaranje kvalitetnog normativnog okvira i izgradnju institucija, i zahvalio državama članicama na kontinuiranom praćenju i podršci koju su pružale Crnoj Gori u raznim oblastima pregovaračkog procesa. Istakao je da će u narednom periodu napori svih institucija biti usmjereni na primjenu usvojenih propisa, standarda i politika od kojih se očekuje da doprinesu uspostavljanju evropskog kvaliteta života.

Članovi Radne grupe za proširenje su pohvalili napredak koji je Crna Gora ostvarila, kako u osamnaest otvorenih poglavlja, tako i u pogledu unutrašnje spremnosti za otvaranje novih i odlučnosti da se proces kvalitetno i sveobuhvatno dovede do kraja. U tom pravcu su prenijeli podršku država članica za nastavak postizanja dobrih rezultata koji će državu približiti EU, a građanima donijeti bolji kvalitet života.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније