Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 05. 2015. 14:08 >> 14:00
1

CDU PITA

"Dokle će Herceg Novi ovako?"

Vlast u Herceg Novom ozbiljno kasni s pripremama za tekuću turističku sezonu, ocjenjuje Opštinski Odbor Crnogorske demokratske unije (Cdu) u tom gradu.

Cdu smatra da je lako ustanoviti da ništa nije urađeno na uređenju i vraćanju u nekadašnje stanje šetališta i priobalnih komunikacija poslije radova na projektu kanalizacione i vodovodne mreže.

„Stupanjem na dužnost, novi gradonačelnik je obećao građanima da će radovi biti obustavljeni 1. aprila, a sve dovedeno u pređašnje stanje do 1. maja. Prije deset dana na Radiju Herceg Novi on je istakao da će sve biti sređeno do 7. juna. Danas je već kraj maja, a na Rivijeri od Kumbora do Bijele je haotično stanje - isto kao u ovo doba prošle godine”, saopštili su iz Cdu-a.

Dodaju da sada hercegnovska opozicija kritikuje aktuelnu vlast na isti način kao što su oni njih kritikovali pred prošlu sezonu.

“Stvari su jasne: samo su zamijenjene pozicije, a stanje je ostalo isto. Dokle će Herceg Novi ovako“, pitaju se u Cdu.

Kako navode, posebno zabrinjava činjenica da niko i ne pominje pitanje odgovornosti zbog stanja u vezi realizacije tog, za Herceg Novi, veoma važnog projekta.

„Ovdje se prvenstveno misli na prethodnu gradsku upravu. Još više čudi što niko ne poziva na odgovornost izvršnog direktora Društva za izgradnju kanalizacione i vodovodne infrastrukture opštine Herceg Novi“, navodi se u saopštenju.

„Sljedeća tačka na ovom tužnom spisku je činjenica da je aktuelna koaliciona vlast obećavala da će učiniti značajne - kako kadrovske, tako i organizacione - promjene u Parking servisu“, smatraju u Cdu.

Ističu da su uz priču o Parking servisu uvijek su išle riječi “neustavno“ i “nezakonito“.

“Danas, nakon četiri mjeseca funkcionisanja koalicione vlasti, Parking servis niko i ne pominje. Niti je imenovan direktor, niti je učinjeno bilo što u korist građana - korisnika usluga parking”, navode u saopštenju.

Najavljuju da će u svojim narednim saopštenjima upoznati građane Herceg Novog i Crne Gore o stavovima Cdu povodom toga “kako (ne) funkcioniše vlast” u tom gradu.   

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније