Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 05. 2015. 08:07 >> 07:59
3

NUHODŽIĆ APELUJE

Poslanici da ne iznose tajne podatke

Predsjednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost Mevludin Nuhodžić pozvao je poslanike crnogorskog parlamenta da poštuju zakon kada je u pitanju objavljivanje podataka koji imaju stepen tajnosti.

Nuhodžić je to kazao nakon sjednice Odbora za bezbjednost koji je osudio iznošenje tajnih podataka u javnost od strane nezavisnog poslanika Velizara Kaluđerovića.

„Da bi se sačuvao dignitet Odbora kada su u pitanju sjednice na kojima se raspravlja o izvještajima sa tajnim podacima svi poslanici moraju poštovati zakonsku obavezu da se prema dokumentima koji imaju stepen tajnosti odnose u skladu za zakonom o tajnosti podataka“, rekao je Nuhodžić u izjavi za Pobjedu.

Nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović, koji je istovremeno i član Odbora za bezbjednost, je u četvrtak tokom skupštinskog zasijedanja prekršio zakon citirajući tajni izvještaj Vijeća za nacionalnu bezbjednost, prema kojem postoji značajan kadrovski deficit u bezbjednosnom sektoru. 

Nuhodžić je podsjetio da svi poslanici materijale sa stepenom tajnosti moraju da koriste u skladu sa zakonom o tajnosti podataka. Po Krivičnom zakoniku Crne Gore za krivično djelo odavanje tajnih podataka zaprijećena je kazna zatvorom od jedne do osam godina u zavisnosti od stepena tajnosti dokumenta.

„Ko neovlašćeno nepozvanom licu saopšti, preda ili učini dostupnim tajne podatke koji su mu povjereni ili do kojih je na drugi način došao, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina“, piše u zakonu.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније