Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 05. 2015. 13:16 >> 13:08
4

BEČIĆ OCJENJUJE

Usaglasiti stavove da bi protesti uspjeli

Predsjednik Demokratske stranke Aleksa Bečić rekao je da opozicione partije moraju usaglasiti svoje stavove u pogledu načina i ciljeva organizovanja protesta da bi oni mogli uspjeti. On smatra da bez liderske i kadrovske obnove nema promjena i pobjede.



On je rekao da mirni protesti građana, organizovani od strane opozicije, mogu predstavljati jedan od vidova borbe za demokratiju.

Upitan da li su Demokarte zauzele stav tim povodom, i kako komentariše to što nijedna opoziciona stranka nije podržala tu ideju, Bečić je rekao da je Demokratska Crna Gora nastala da bi demokratija istinski zaživjela u Crnoj Gori.

“Ali da bi ti protesti bili podržani od građana, i imali izgleda za uspjeh, neophodno je da parlamentarne opozicione stranke usaglase svoje stavove u pogledu načina organizovanja i ciljeva protesta”, kazao je Bečić agenciji Mina.

Kad je riječ o NATO-u, Bečić je rekao da je onima koji su upoznati sa geopolitičkim dešavanjima i turbulencijama, prilično jasno od čega zavisi pozivnica Crnoj Gori za članstvo u NATO i kolika je naša uloga u tom procesu.

“I to ne samo zbog toga što mi ne ispunjavamo kriterijume u smislu nereformisanih službi bezbjednosti ili niskog nivoa podrške javnog mnjenja priključenju u ovaj vojni savez, već i upravo zbog pomenutih geopolitičkih talasanja”, dodao je Bečić.

On smatra da su svega toga dobro svjesni i u političkim partijama na vlasti, ali da namjerno istrajavaju na držanju te teme kako bi, dodao je, "zabašurili" njihovu krivicu za ekonomsku poharu Crne Gore i nizak standard njenih građana.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније