Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 06. 2015. 13:22   >>  13:57 5

IZ SNP-A TVRDE

Za Tuzi nijesu potrebni pregovori

Član Glavnog odbora SNP-a Kolja Ljuljđuraj ocijenio je da za rješavanje statusa Malesije nijesu potrebni pregovori s aktuelnim vlastima. On smatra da to samo šteti građanima Malesije.

 

Ukazujući na ponovne manipulacije sa statusom Malesije, Ljuljđuraj je podsjetio da su one naročito aktuelne pred izbore i to sa ciljem da se dobiju glasovi birača sa područja Malesije.

"Isto se ponavlja i u ovom periodu, zbog čega su lansirane najave da će čelnici nacionalnih albanskih stranaka pregovarati sa predstavnicima vlasti o mogućem rješavanju statusa sadašnje Gradske opštine Tuzi. Za rješavanje ovog statusa nijesu potrebni nikakvi pregovori sa aktuelnim vlastima i zato smatramo da najave za slične aktivnosti, odnosno za pokretanje bilo kakvih pregovora na tu temu, samo štete građanima Malesije. Utoliko prije što Malesija ispunjava sve potrebne uslove da postane punopravna opština, za šta se SNP zalaže od svog osnivanja, a o tome smo govorili u više navrata na javnim nastupima naših predstavnika kada  je trebalo da se govori o ovoj temi", rekao je Ljuljđurj.

On je pozvao predstavnike nacionalnih stranaka Albanaca, koje djeluju na ovom prostoru, da ne ponove istu grešku "razgovarajući nepotrebno o onome što je prirodno pravo građana Malesije".

"Ovaj metod je uobičajen i toliko puta oproban od strane DPS-a, ali čudi stav predstavnika albanskih nacionalnih stranaka, koji najavljuju da će biti razgovora na ovu temu. I oni kao da zaboravljaju da je bilo sličnih razgovora i dogovora i u prošlosti, a koji nakon izbora nijesu važili. Ali, građani Malesije sigurno nijesu zaboravili predizborna obećanja i manipulacije da će konačno biti riješen status Malesije sa mjesnim centrom Tuzi. Čak je najavljivan i referendum o eventualnoj promjeni postojećeg statusa kao Gradske opštine. Međutim, ni od referenduma nije bilo ništa, iako se zna da ne postoje nikakvi valjani razlozi za njegovo održavanje", istakao je on.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније