Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 04. 2013. 19:54   >>  19:54 2

ODGOVOR MEDENICI

Kabinet Krivokapića: Rezultati pravosuđa nijesu preporuka CG

„Efikasno, nezavisno i prije svega odgovorno sudstvo uslov je jačanja vladavine prava kao ključnog obilježja zrelosti jednog društva“, navodi se u reagovanju Kabineta predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, povodom navoda predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Medenica je Krivokapiću poručila da je njegov prijedlog za opšti reizbor sudija neprihvatljiv, navodeći da se u Crnoj Gori nije desila nikakva revolucija, pa da je neophodan opšti reizbor.

„Od rezultata na polju procesuiranja i presuđivanja, posebno slučajeva visoke korupcije i organizovanog kriminala, zavisi i brzina i kvalitet evropskih integracija Crne Gore. Posljednji slučajevi vezani za neke važne sudske predmete svakako nijesu ohrabrenje ukupnim državnim naporima na tom putu“, navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Skupštine.

U saopštenju se zaključuje da bi, „zbog svega toga, bilo puno produktivnije da se najveći nosioci pravosudne vlasti više pozabave aktuelnim stanjem u sudstvu, posebno u svijetlu posljednjih slučajeva, nego što polemišu sa medijskim napisima, a da prethodno makar ne provjere da li ih je predsjednik Skupštine Crne Gore uopšte izgovorio“.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније