Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 04. 2013. 14:26 >> 19:47
24

INSTITUCIJE DA RIJEŠE

VIDEO: Đukanović - Protest neće ugroziti CG

Crna Gora je stabilna i najavljeni protest opozicije neće ugroziti njenu stabilnost i evropski put, ocijenio je premijer Milo Đukanović.

 

 

Predsjednik Vlade je tokom posjete Slovačkoj, odgovarajući na pitanje novinara, kazao da vjeruje da najavljeni protest opozicije neće izazvati nestabilnost i usporiti integracije Crne Gore u Evropsku uniju i NATO.

Đukanović je kazao da je, kao premijer i lider partije koja je na izborima imala svog kandidata, predložio opoziciji da zajedno ostvare uvid u kompletan birački spisak i svaki birački listić, kako bi otklonili sve sumnje i utvrdili volju građana na predsjedničkim izborima. 

Prema njegovim riječima, ako neko to odbija, onda odbija i institucinalnu nadležnost države Crne Gore. 

“Onda žele da nedemokratskim sredstvima prebrišu ono što je izraz demokratske volje građana Crne Gore i da po inerciji nastave jednu politiku koja je kulminaciju imala na referndumu 2006. godine”, rekao je Đukanović.

On je dodao da je to politika negacije Crne Gore i njenih institucija. 

“Ali, kao što sam, kazao Crna Gora je stabilna i funkcinalna i ubijeđen sam da taj protest neće ugroziti stabilnost i njen evropski put”, zaključio je Đukanović.

On se, tokom boravka u Bratislavi, sastao sa slovačkim šefom diplomatije Miroslavom Lajčakom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Crnoj Gori i daljem toku integracija.

Izvještaj Mirka Boškovića, TVCG:

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније