Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda

25. 06. 2015. 08:14 >> 08:06
3

BULATOVIĆ I KNEŽEVIĆ

Traže da se izabere predsjednik DF-a

Dio funkcionera Demokratske narodne partije (DNP) na sjednici Predsjedništva, koja će biti održana u subotu, zahtijevaće od čelnika te stranke Milana Kneževića i Predraga Bulatovića da formalno zatraže od druga dva konstituenta Nove i PzP-a da se u dogledno vrijeme izabere predsjednik Demokratskog fronta (DF), saznaje Pobjeda.

Kao razlog za tu inicijativu izvor Pobjede iz vrha DNP-a navodi pokušaj da se ta stranka marginalizuje unutar Demokratskog fronta. Nakon odlaska Miodraga Lekića u martu ove godine funkcija predsjednika Demokratskog fronta je upražnjena, a od konstituenata nije bilo inicijativa da se izabere novi lider tog političkog subjekta.

Lider PzP-a Nebojša Medojević je nakon odlaska Lekića kazao da će DF u dogledno vrijeme funkcionisati bez predsjednika.

Izvor Pobjede iz DNP-a je saopštio da bi inicijativa Predsjedništvu DF-a mogla da bude upućena odmah nakon sjednice Predsjedništva DNP-a, ali da bi se na njenu realizaciju moglo čekati nakon što budu održani protesti na kojima će biti zatraženo formiranje prelazne vlade.

"Ideja je da Knežević i Bulatović na sjednici Predsjedništva DF-a pokrenu pitanje izbora predsjednika DF-a. Mi smatramo da bi se trebalo pronaći neko rješenje u vidu nezavisnog intelektualca, koji bi bio nesporno opoziciono orijentisan. Prošlo je sasvim dovoljno vremena od odlaska Lekića, pa nema potrebe da više čekamo", kazao je izvor Pobjede.

On je podsjetio da je ideja da se stranke različitih ideologija udruže u Demokratski front - koncept oko kojeg su se okupile partije različite programske profilacije.

"DNP neće prihvatiti marginalizaciju unutar Demokratskog fronta, niti da bude privezak Nove, koja se prosto nametnula nakon što dugo nema predsjednika DF-a", zaključio je izvor Pobjede.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније