Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2013. 08:13 >> 13:50
14

NOVI STAV SRBIJE

Mrkić: Vi odlučujete o ambasadoru na Kosovu

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivan Mrkić, boravi danas u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Mrkić je, nakon razgovora sa šefom diplomatije Igorom Lukšićem poručio da je stvar zvanične Podgorice, kada će i koga poslati, kao ambasadora na Kosovo.

 

"Crna Gora je uspostavila diplomatske odnose sa Kosovom, a sada se čeka razmjena ambasadora. Ključna stvar koja se čeka je da Kosovo obezbjedi adekvatno predstavljanje crnogorske zajednice, koaj bi trebalo da postane ustavna kategorija", poručio je ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić, nakon razgovora sa srpskim kolegom.

Šef diplomatije Srbije Ivan Mrkić kazao je da je suverena odluka Podgorice kada će i koga poslati za ambasadora na Kosovu.

Mrkić je poručio da, razmjena ambasadora sa Kosovom, neće ugroziti odnose Crne Gore sa Srbijom.

"Vjerujem da je vrijeme kad smo razmjenjivali protestne note iza nas. Odluka Podgorice je suverena i Crna Gora će odlučiti kada i koga šalje i to je isključivo njena stvar.", kazao je Mrkić.

 

Sa Mrkićem su razgovarali i predsjednici države, Skupštine i Vlade, Filip Vujanović, Ranko Krivokapić i Milo Đukanović.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније