Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2013. 10:02 >> 17:01
6

ORGANIZATORI PROTESTA

Traže nove izbore i istragu o aferi "Snimak"

Poništiti rezultate predsjedničkih izbora, procesuirati aktere afere "Snimak" i uključiti međunarodni faktor u rješavanje problema - zahtjevi su koje će opozicija na sjutrašnjem protestu uputiti vlastima, prenose mediji.

Organizatori protesta pozvaće sjutra predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da u roku od 15 dana raspiše nove predsjedničke izbore i pokrene inicijativu za izmjenu izbornog zakona kojim bi se spriječile, kako se navodi, neregularnosti koje su primijećene na predsjedničkim izborima, prenose štampani mediji.

To se, između ostalog, odnosi na proceduru glasanja putem pisma, zloupotrebu državnih resursa u kampanji kao i ažuriranje biračkih spiskova.

Krivokapiću će vjerovatno biti isporučen zahtjev da pokrene paralamentarnu istragu o aferi “Snimak”, dok će se od Vrhovnog državnog tužilaštva tražiti da najkasnije za 15 dana procesuira taj slučaj.

Mediji navode da se zahtjevi nalaze u radnoj verziji, koja bi trebalo da bude definisana do protesta, te da opozicioni predstavnici nijesu uspjeli da se usaglase oko ideje o bojkotu parlamenta.

Tokom jučerašnjih pregovora bilo je predloga da se, nakon sjutrašnjih, organizuju novi protesti ali još nije izvjesno da li bi se to moglo desiti uoči isteka roka od 15 dana ili nakon toga.

Tokom jučerašnjih konsultacija iz Pozitivne i SNP-a je predloženo da na protestu govori samo Lekić i predstavnici civilnog sektora i nezavisni intelektualci, ali im je poručeno da će uz Lekića na bini govoriti i čelnici partija koje čine Front.

Pozitivna Crna Gora pozvala je juče svoje članove i simpatizere da se priključe građanskom protestu i time daju puni doprinos razvoju demokratije.

Portparol DPS-a Časlav Vešović ponovio je da će sjutrašnji protest biti usmjeren protiv institucija Crne Gore i njihovih ustavnih odluka, te da nema dileme da je organizator tog događaja funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније