Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 06. 2015. 19:21 >> 19:11
9

'POGREŠNO TUMAČI PROŠLOST'

NOVA: Marković vrijeđao srpski narod

Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista, Duško Marković, u javnom nastupu ispoljio je izliv mržnje prema srpskom narodu, kazali su iz Nove srpske demokratije, naodeći da mu nepoznavanje prošlosti Crne Gore nije smetalo da tumači istorijske procese i iznosi uvrede.

“Odavno nijesmo bili svjedoci takvog izliva mržnje prema srpskom narodu kao što je to u javnom nastupu uradio drugi čovjek DPS-a, Duško Marković”, kaže se u saopštenju predsjednika Političkog savjeta Nove, Budimira Aleksića.

Prema njegovim riječima, ogromno neznanje i odsustvo bilo kakvog poznavanja prošlosti Crne Gore nisu smetali Markoviću da na drzak i bezobrazan način tumači istorijske procese, pa čak i vrijeđa srpski narod.

“On je zarobljenik starih klišea i očigledno misli da će ovakvim nastupima definisati nove linije partijske politike koje će slijediti oni ispod, oni slični njemu, koji neće tražiti nikava pojašnjenja za najnovije stavove “partijskog i državnog rukovodstva”, rekao je Aleksić.

Kako je naveo, najnoviji očajnički pokušaji dodvoravanja pojedinim međunarodnim centrima moći “propalih marksista i trulih komitetlija”, prvenstveno su u funkciji kačenja i krutog fiksiranja na bezbjednosne zapadne strukture za koje procjenjuju da mogu pomoći u opstanku na vlasti.

“Duško Marković je jedan od onih koji su se svojski trudili da od Crne Gore naprave marionetsku državu, koja će svoju politiku usklađivati sa interesima ne toliko nekih velikih sila, koliko interesima njihovih obavještajnih službi”, rekao je Aleksić.

On je dodao da bi javnosti bilo veoma zanimljivo da Marković nešto kaže o svojim udbaškim "poduhvatima" u stranim službama.

“Naprimjer, za početak, da saopšti nešto o praćenju i lociranju bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, šta se desilo sa novcem koji su američke službe nudile za ove informacije, i ko je taj novac podijelio”, kazao je Aleksić.


(Mina)

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније