Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 06. 2015. 08:21 >> 08:25

SDP

Glavni odbor bira potpredsjednike

Sjednica Glavnog odbora SDP, na kojoj bi trebalo da budu izabrani novi potpredsjednici i Predsjedništvo biće održana danas u Podgorici.

Potpredsjednik SDP-a Ivan Brajović, koji je izgubio u izborima za lidera socijaldemokrata, predložiće GO platformu za očuvanje jedinstva stranke.

U platformi se traži da budući sastavi organa partije, uključujući potpredsjednike i Predsjedništvo, budu formirani prema odnosu koji je bio na Kongresu - 55 na prema 45 odsto.

Iz SDP-a je su saopštili da ta stranka ima samo jedan Program, programsku deklaraciju i Statut koji su dobili gotovo jednoglasnu podršku na upravo završenom Kongresu. 

Oni su poručili da namjera da se nepunih mjesec od Kogresa usvajaju slični dokumenti je pokušaj dezavuisanja najvišeg organa naše partije.

Prema nezvaničnim informacija Brajović i Vujica Lazović više neće biti potpredsjednici SDP-a, dok će Rifat Rastoder biti predsjednik Savjeta. 

Raško Konjević ostaće jedini potredsjdnik iz prethodnog perioda, dok će poslije duže vremena u vrhu socijaldemokrata biti žena, predsjednica Foruma žena te partije Mirel Radić Ljubisavljević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније