Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2013. 15:26   >>  17:00 29

ZAHTJEVI SJUTRA

VIDEO: Opozicija: Sve spremno za protest

Sve pripreme za protest su završene u skladu sa najvišim bezbjednosnim normama, u saradnji sa MUP-om, redarskom službom, vatrograscima i Hitnom pomoći. Svi su dobili zadatak da se ponašaju na najbolji mogući način, da bi protest protekao mirno, kazao je na završnom presu član Izvršnog odbora protesta funkcioner Demokratskog fronta Slaven Radunović.

On nije htio da otkrije koji su njihovi zahtjevi, kazavši da će to istaći sjutra na protestu, te da će se i tada znati da li će se sve završiti na sjutrašnjem protestu.

Njihov cilj je da sjutra građani, za koje smatra da su opljačkani, iskažu protest ne samo vladajućoj oligarhiji, već da pošalju poruku EU da "su demonstranti ti koji su spremni da implementiraju sve EU standarde, a ne oni koji su izazvali protest".

Radunović je rekao da protestom žele da iskažu nezadovoljstvo izbornom krađom, koja se prema njegovim riječima odvijala u tri faze.

- Predizborna krađa koja je dokazana aferom „Snimak“, zatim na dan izbora koju smo dokazali nekoliko dana nakon izbora i samom verifikacijom te krađe, kao treće faze, kazao je Radunović.

On je dodao da želi da izrazi protest, zbog, kako kaže, režimskog pritiska na mnoge prevoznike da ne daju autobuse za protest.

Ranije danas, mediji su objavili da će organizatori protesta pozvati sjutra predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da u roku od 15 dana raspiše nove predsjedničke izbore i pokrene inicijativu za izmjenu izbornog zakona kojim bi se spriječile, kako se navodi, neregularnosti koje su primijećene na predsjedničkim izborima.

Pozvaće i međunarodni faktor u rješavanje nastalih problema.

 

 

 

 

 

Izjave Radunović i Kaluđerović

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније