Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 07. 2015. 17:07 >> 16:58
1

NAKON 9 MJESECI

URA: Gdje su rezultati VDT-a?

Iako je prošlo devet mjeseci od izbora Ivice Stankovića za vrhovnog državnog tužioca, još nije podignuta nijedna optužnica za visoki kriminal i korupciju, tvrde iz Građanskog pokreta URA i zbog toga javno postavljaju pitanje Vrhovnom državnom tužiocu kako misli da opravda platu koju mu daju građani Crne Gore, “nadajući se da on neće biti još jedan od poslušnih šrafova kleptokratske vladajuće garniture”.

Kako kaže Vuk Mašanović, javnost traži odgovor gdje su pomaci u aferi Telekom i zašto prolaze mjeseci dok se naše tužilaštvo upozna sa dokumentacijom iz SAD, iz koje bi trebalo da bude jasno ko je od visokih funkcionera uzeo 7.35 miliona eura mita.

“Isto tako, zašto su nakon afere Snimak procesuirani samo izvršioci prljavih poslova kupovine glasova i to na način da sada bivaju osuđeni na simbolične, uslovne kazne. Gdje su ideolozi i kreatori nezakonitog i kukavičkog prekrajanja volje građana? Da li će se VDT uhvatiti u koštac sa vlašću ogrezlom u korupciji i pljački ili će sa njom daviti u močvari zakulisnih radnji, prevara i crne hronike?”, navodi se u saopštenju Mašanovića.

Iz URA-e tvrde da vrhovni tužilac, ako misli da stekne kredibilitet, zajedno sa Specijalnim tužilaštvom vrlo brzo mora da se uhvati u koštac sa galopirajućom korupcijom, koja je ključni razlog urušavanja zdravstvenog, socijalnog, školskog i svakog drugog sistema po kojem se prepoznaju normalne države.

“Od Vrhovnog tužioca građani, kao i naši partneri na Zapadu, očekuju iskorake. Nije dovoljno da VDT samo demonstrira energičnost i odlučnost kada se pojavi pred kamerama, nijesu dovoljni stalni izviđaji jer će posljedice biti nesagledive ako se hitno ne stane na put pljački i rasipanju državne imovine i resursa Crne Gore. Država Crna Gora i njeni građani nemaju vremena za još jedan podanički tužilački mandat već traže rezultat i početak ozdravljenja unakaženog pravosudnog sistema”, zaključuje se u saopštenju Građanskog pokreta URA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније