Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 07. 2015. 20:51 >> 20:42
1

AMBASADOR FINSKE

Rezultati crnogorskih reformi pozitivni i vidljivi

Danas su predsjednici države i Vlade, Filip Vujanović i Milo Đukanović, u oproštajnu posjetu primili ambasadora Finske Peka Orpanu, koji je ponovio poznatu ocjenu da je Crna Gora lider regiona u evropskim integracijama id a su rezultati crnogorskih reformi pozitivni i vidljivi.

Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje Finskoj za podršku evropskim integracijama Crne Gore. Finska je pomoć u evropskim integracijama iskazivala kroz ekspertsku i različite vidove podrške sa jasnom spremnošću da ubrza i olakša proces evropskih integracija i prenese svoje iskustvo, kazao je Vujanović.

Dvije države su u bilateralnim odnosima uspostavile bliske državne odnose, ali u sferi ekonomije postoji širok prostor za unaprjeđenje saradnje.

“Ambasador Orpana je konstatovao da je Crna Gora lider regiona u evropskim integracicjama i da su dosadašnji uspjesi osnova za nastavak i dobru dinamiku pristupnog procesa. Saglasio se da treba unaprijediti saradnju u sferi ekonomije, posebno u energetskom sektoru, sektoru drvoprerade i turizma. U svim tim oblastima Finska bi mogla da bude važan partner Crne Gore, pa očekuje da se buduća ekonomska saradnja posebno fokusira na ove oblsti, navodi se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović i ambasador Finske iskazali su zadovoljstvo unaprjeđenjem bilateralnih odnosa između dvije države i dobrom saradnjom u proteklom periodu.

Crna Gora i Finska intenzivno sarađuju u procesu evropskih integracija Crne Gore, a prepoznati su rezultati saradnje i u oblasti odbrane i obrazovanja, istaknuto je u razgovoru.

“Ambasador Orpana je ocijenio da su rezultati koje Crna Gora ostvaruje pozitivni i vidljivi, ističući spremnost da u narednom periodu dvije države ojačaju saradnju i na polju ekonomije”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније