Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

01. 07. 2015. 17:14 >> 17:06
3

PORUKA DF-A OPOZICIJI

Ne učestvujte u trgovinama sa DPS-om

Vlada, nakon raskola u Socijaldemokratskoj partiji (SDP), nema legitimitet i bilo bi krajnje neodgovorno da bilo koja opoziciona partija učestvuje u trgovinama sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), koje bi dovele do vanrednih izbora, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF). U Podgorici je danas održana sjednica Predsjedništva DF-a, na kojoj su analizirani rezultati terenske kampanje za organizaciju protesta i razmatrana aktuelna politička situacija nastala, kako je saopšteno, dubokom krizom u SDP-u, vladajućoj koaliciji, Vladi i Skupštini Crne Gore.

Predsjedništvo DF-a ocijenilo je da je formiranje prelazne vlade jedini mogući legitimni i demokratski put za rješenje ove veoma opasne političke krize koja može dovesti do destabilizacije političkih prilika, imajući u vidu duboku političku krizu u SDP-u, koja, dodaje se, ima direktne političke konsekvence na krizu u Vladi, pa samim tim i krizu većine u parlamentu.

„Predsjedništvo DF ukazuje na činjenicu da, nakon raskola u SDP, Vlada Mila Đukanovića nema legitimitet i da bi bilo krajnje neodgovorno da bilo koja opoziciona partija učestvuje u nekim trgovinama sa DPS koje bi dovele do vanrednih izbora koje bi opet organizovala Vlada, ANB, policija, tajkuni i mafija Đukanovića i koji bi ponovo bili pokradeni po istom receptu iz afere Snimak“, kaže se u saopštenju.

Dakle, dodaje se, svaka participacija nekog iz opozicionih stranaka u dilovima i trgovinama sa DPS, koja bi vodila održavanju izbora bez prelazne vlade, značila bi direktnu kolaboraciju sa „korumpiranim mafijaškim režimom i omogućavanje ponovne krađe izbora od strane režima i njegov opstanak“.

„Predsjedništvo DF ponovo ističe svoj ranije iskazani stav, da nijedni izbori koje organizuje Vlada DPS-a i Đukanovića neće biti demokratski i slobodni i da će svako pristajanje na izlazak na ovakve unaprijed pokradene i namještene izbore biti znak jasne kolaboracije sa režimom i izdaje opozicionih birača“, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo DF je na sjednici konstatovalo da je terenska kampanja odrađena u skladu sa planom Predsjedništva i iskazalo zadovoljstvo opštim raspoloženjem među aktivistima i pristalicama DF.

„Predsjedništvo je ocijenilo da je organizacija protesta, u saradnji sa građanima, jedini način da se izvrši neophodan demokratski pritisak na ovaj odnarođeni, korumpirani režim koji krade izbore, kako bi se formirala prelazna vlada koja je jedini efikasan mehanizam da se obezbijedi održavanje prvih fer i poštenih izbora u Crnoj Gori“, saopšteno je iz DF-a.

Predsjedništvo je, kako su naveli iz DF-a, usvojilo i plan aktivnosti u vezi organizovanja velikog zajedničkog sastanka svih članova GO konstitueneta DF u Beranama 13. jula i usvojilo predloge odluka koje će se usvojiti na tom skupu.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније