Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 07. 2015. 13:28 >> 13:19
1

DPS KOLAŠIN

Medojević da vidi ko je iz DF-a bio u ranijoj vlasti

Sadašanja vlast u opštini Kolašin je, za samo devet mjeseci svoje vladavine, uspjela da zaduži opštinu i njene građane za više od dva miliona eura, a da za isto to vrijeme natjera sopstvene službenike na štrajk zbog neisplaćenih zarada i doprinosa. Ne možemo ni da zamislimo na što bi ličio opštinski budžet da su, nekim sticajem oklonosti, duže vladali, kazali su iz kolašinskog Odbora Demokratske partije socijalista.

Kako kažu, to mora da zna i Nebojša Medojević, čija je partija jedan od konstituenata vlasti u Kolašinu, a koju on sam proglašava za “satelite DPS-a”. Medojević je juče kazao da je dugove u ovoj opštini napravila prethodna vlast koju su vršili DPS i njeni sateliti. Nova vlast, u kojoj najznačajnije participira DF koji je dobio najviše glasova na lokalnim izborima, nije odgovorna za nastale dugove, kazao je Medojević.

“U njegovoj uobičajenoj euforiji, kada sipa neutemeljene optužbe, zaboravio je da su funkcioneri Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije bili u svakoj vlasti do danas. Predsjednik OO SNP Kolašin i sadašnji potpredsjednik Opštine Đuro Milošević je prethodnih godina obavljao funkciju sekretara, a tokom posljednje četiri godine čak bio i potpredsjednik Opštine. Predsjednik OO DF Kolašin i sadašnji predsjednik Skupštine opštine Aleksandar Dožić se, kao dio prethodnih vlasti, godinama nalazio na rukovodećim mjestima u Kolašinu, od mjesta sekretara za urbanizam do direktora javnog komunalnog preduzeća, dok je Dragan Bulatović, predsjednik OO NOVA koja čini najveći dio DF-a u Kolašinu, bio savjetnik za turizam u kabinetu bivšeg predsjednika Opštine Darka Brajuškovića, sve do kraja njegovog mandata”, podsjećaju iz kolašinskog DPS-a.

Ocjenjuju da bi bilo prinicipijelno da Medojević, “prije nego što ponovo krene sa lažnim optužbama”, preispita odgovornost u sopstvenim redovima, ili da makar prizna građanima da je DF i prije ove vlasti pokrivao neke od najodgovornijih funkcija u Kolašinu.

“Da kod nove vlasti postoji trunka političke i društvene odgovornosti, davno bi shvatili da upravljanje gradom ne podrazumijeva samo funkcije i privilegije, već prije svega ogromnu odgovnost za svaki potez i neprekidnu borbu sa svim problemima sa kojima se suočavaju sve opštine, ne samo u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju kolašinskog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније