Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 07. 2015. 15:50 >> 15:42
3

ČVOROVIĆ PORUČIO

"Nikšić nije Vukovar"

U Opštini Nišić radi 527 osoba, a po evropskim standardima taj broj bi morao biti za oko trećinu manji, smatra odbornik Demokratske narodne partije Ilija Čvorović. On je rekao i da lokalna vlast "vodi rat" protiv ćirilice.

"Od 2012., kada je opozicija pobijedila na lokalnim izborima, tadašnja vlast je izdala preko 100 rješenja na neodređeno vrijeme zaposlenima u opštini i još toliko u javnim ustanovama i preduzećima što ukupno iznosi preko 200, računajuči da će dodatim opterećenjem na dug koji je tada bio iznad 45 miliona eura , kroz finansijsko iscrpljivanje i bankrot Nikšića ponovo dočepati vlasti. ", saopštio je Čvorović.

Kako je naglasio većina zaposlenih u tom periodu je bez ikakve sistematizacije primljena u Opštinu, "a jedine poslovne reference bile su partijska knjižica i rodovsko-plemenski odnosi sa lokalnim moćnicima".

"Skupština opštine Nikšić je nedavno donijela odluku o milionskom zaduženju kako bi se isplatile otpremnine za 100 radnika koji su tada dobili radna mjesta, očigledno sa namjerom da se otvori prostor i pripremi teren za primjenu strategije jedan zaposleni četiri glasa za nove izborne procese i ponovno izigravanje narodne volje", smatra Čvorović.

"Vlasti ratuju protiv ćirilice"

On je kazao da su, umjesto da se bave rješavanjem brojnih ekomonskih problema, lokalne vlasti u Nikšiću odlučile da stave sve raspoložive potencijale u službu otvorenog rata protiv ćirilice i nadi da će prateći pogubnu ideološku matricu partija kojima pripadaju, latiničenjemi promjenom tabli sa nazivima ulica uspjeti da protjeraju ćirilicu iz Nikšića.

"Nikog ne smije da čudi što je lokalna vlast odlučila da nastavi sa akcijom koja je počela od pozorišta, kada je na opšte zaprepaštenje građana osvanula latinična tabla. Od onih koji su spremni da izigravaju narodnu volju kako bi se dočepali vlasti ne može bolje ni očekivati", rekao je Čvorović, uz napomenu da lokalni funkcioneri ne treba da se zanose protjerivanjem ćirilice, jer "Nikšić nije Vukovar".

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније