Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal Analitika ]

04. 07. 2015. 07:57 >> 08:06
3

ABAZOVIĆ SMATRA

SDP da traži skraćenje mandata Vladi

Ako premijer Milo Đukanović odbije da smijeni ministre iz redova SDP-a, koji su napustili tu partiju, a sve su prilike da će tako biti, stranka Ranka Krivokapića treba da zatraži da se Vladi skrati mandat i da idemo na izbore, smatra potpredsjednik građanskog pokreta URA, Dritan Abazović.

 

Abazović smatra da SDP nakon raskola u toj partiji treba da bude dio nove parlamentarne većine i da participira u prelaznoj vladi ali i ocjenjuje da Krivokapićeva partija nema političke hrabrosti da uradi takav potez.

On je dodao da je raspad SDP-a nešto što je bilo sasvim očekivano.

„I sam sam dijelio tezu da je Ranko Krivokapić pobjednik Kongresa, ali ispostavilo se da je to netačno jer je zapravo Milo Đukanović držao drugu stranu u svojim rukama i samo je birao tajming kad tu partiju potpuno da rascijepa. Nadam se da će SDP prestati da se blamira pred crnogorskom javnošću i da će tražiti da se uklone ministri koji su do prije nekoliko dana bili njihovi predstavinci. Ukoliko Đukanović to odbije da učini, a sve su prilike da će tako biti, SDP treba da zatraži da se Vladi skrati mandat i da odemo na izbore. Ako se to ne desi i sakriju se iza nacionalnih interesa i NATO integracija, čija priča više i ne zavisi od aktivnosti Vlade u narednom periodu, onda će produžiti agoniju građanima Crne Gore i okončati svoju političku karijeru na narednim izborima“, kazao je Abazović za Pobjedu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније