Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 07. 2015. 16:10 >> 16:07

IZ KOLAŠINA

Odbornik SDP-a napustio partiju

Odbornik Socijaldemokratske partije (SDP) u kolašinskom parlamentu,Nikola Medenica, podnio je ostavku na članstvo u partiji, ocjenjujući da je članstvo SDP-a dezorjentisano jer su odluke često donošene mimo partijskih organa.

 

Takva politika, smatra Medenica, ugrožava funkcionisanje partije po dubini i slabi njenu poziciju na ukupnoj političkoj sceni, a samim tim i ostvarivanje programa i strteških ciljeva za koje se partija zalagala.

“Takođe, smatram da se organizacija Kongresa, kao i dešavanja tokom njegovog održavanja kose sa elementarnim principima demokratije i nijesu svojstvena ni jednoj partiji koja nosi takav predznak, a posebno ne članici Socijalističke internacionale, koja je zasluženi ugled stvarala više od dvije decenije.Navedene činjenice, moje dijametralno suprotno viđenje ove problematike u odnosu na vrh opštinskog odbora u Kolašinu, kao i već duže vrijeme prisutan lični osjećaj  da je došlo do pasivizacije članstva kao i nametanje dosta pasivnog i usporenog odnosa prema društvenim procesima, što je i jednim dijelom uzrok izuzetno ozbiljne društveno-ekonomske situacije u kojoj se danas, više od godinu dana nakon lokalnih izbora i promjena u izvršnoj vlasti nalazi opština Kolašin,  obesmišljavaju moj dalji ostanak u toj partiji”, naveo je Medenica.

On je saopštio da će u narednom periodu ću nastaviti da se kao nezavisni odbornik u Skupštini opštine Kolašin, odgovorno učestvujući u njenom radu, zalaže za ostvarivanje javnog i interesa  gradjana,” a svoj dalji politički angažman ću vezati za istinsku socijaldemokratsku ideju, kojoj sam suštinski uvijek pripadao”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније