Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

04. 07. 2015. 21:22   >>  21:15 1

SDP REAGOVAO

Neumjesno da Medenica govori o ugledu partije

Nikola Medenica trebalo je da napusti Socijaldemokratsku partiju (SDP) bez iznošenja neistina, poručili su iz kolašinskog Odbora te stranke, dodajući da će motiv tog poteza biti jasan kada se završi konkurs za zapošljavanje u preduzeću Aerodromi Crne Gore.

Medenica je ranije saopštio da napušta SDP jer se, kako je objasnio, ne slaže sa načinom vođenja partije, najavljujući da će se u narednom periodu vezati za “istinsku socijaldemokratsku ideju”.

Iz kolašinskog Odbora SDP-a su naglasili da ta stranka ne osporava pravo Medenice da je napusti, kao i da je bila otvorena prema Medenici bez obzira na njegovo ranije političko angažovanje i to što je pripadao politici protiv koje se SDP borila.

“Ne sporimo pravo Medenice da napusti SDP. Ipak, Medenica je trebao da povede računa o načinu na koji to radi i kako se ophodi prema partiji koja je bila u potpunosti otvorena prema njemu, zanemarujući njegov prethodni politički angažman”, kazali su iz SDP-a.

Prema njihovim riječima, neumjesno je da o ugledu i politici koju je SDP vodila više od dvije decenije govori “onaj ko je SDP-u pristupio juče”.

“Imajući u vidu da je SDP svoju politiku i ugled stvarala upravo boreći se protiv politike koju je Medenica tada predstavljao”, kazali su iz SDP-a.

Oni su podsjetili da je Medenica ranije bio član Grupe građana, od čije politike, kako su naveli, Kolašin još ne uspijeva da se oporavi.

Ta politika je, kako su kazali, uzrok “ozbiljne društveno-ekonomske situacije” koju Medenica tek danas primjećuje.

“Podsjećamo Medenicu da ovakva situacija ne traje "više od godinu dana nakon lokalnih izbora i promjena u izvršnoj vlasti", već traje mnogo duže, zahvaljujući politici kojoj je i sam pripadao i koja je bila u očiglednoj suprotnosti sa idejom socijaldemokratije, za koju Medenica tvrdi da joj je suštinski oduvijek pripadao”, poručili su iz SDP-a.

Zato je, kako su naglasili, Medinica trebalo da ode iz SDP-a bez iznošenja neistina na račun onih koji su ga, uprkos svemu što je ranije radio, prihvatili na prijateljski način.

“Šta je bio motiv za ovaj "principijelni" potez, građani Kolašina i Crne Gore će zaključiti nakon što se završi konkurs u AD "Aerodromi Crne Gore", kada ćemo zajedno moći procijeniti da li nečija ideologija ima veze sa iznenadnim potrebama tog preduzeća za biologom”, kazali su iz SDP-a.

Oni su Medenici poželjeli uspjeh u budućem radu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније