Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 07. 2015. 14:41 >> 14:32
2

U HELSINKIJU

OEBS zahvalio Krivokapiću

Novoizabrani generalni sekretar Parlamentarne skupštine OEBS-a, Roberto Montela, zahvalio je počasnom predsjedniku PS OEBS-a i crnogorkog parlamenta, Ranku Krivokapiću, za doprinos i pomoć u jačanju PS OEBS-a.

 

Na današnjem zasjedanju, na kojem učestvuje i Krivokapić, Montela je izabran zua novog generalnog sekretara, a utvrđen je i budžet za 2015/2016. godinu.

"Na sjednici Stalnog odbora vođena je rasprava o izostanku učešća ruske delegacije, baziranoj na prijedlogu država članica EU za koju je ocijenjeno da nije u duhu parlamentarnog dijaloga, te da je za razmatranje gorućih bezbjednosnih pitanja prisustvo ruske delegacije neophodno", saopšteno je iz kabineta Krivokapića.

Podsjećaju da je dvotrećinskom većinom glasova za novog generalnog sekretara PS OEBS–a izabran Montela, koji se, kako ističu, zahvalio na podršci i istakao da je svjestan koliko je pozicija generalnog sekretara zahtjevna.

On je izrazio spremnost da nastavi sa aktivnostima usmjerenim na pronalaženju odgovora na izazove koji stoje pred OEBS regijom.

"Montela je istakao zahvalnost počasnom predsjedniku PS OEBS–a i predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću za doprinos i pomoć u sprovođenju aktivnosti i jačanju PS OEBS. Dosadašnji generalni sekretar Spenser Oliver je takođe u svom govoru istakao da je predsjednik Krivokapić postavio temelje i pokrenuo i dao novu snagu Helsinki +40 procesu, na čemu mu je posebno zahvalan", istakli su u saopštenju.

Na zasjedanju učestvuju potpredsjednik Skupštine Milutin Simović i poslanik Goran Danilović.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније